A Szentatya magánkihallgatáson fogadta Leonardo DiCapriót

Ferenc pápa – 2016. január 28., csütörtök | 18:12

Ferenc pápa január 28-án magánaudiencián fogadta az ismert színészt, akivel a környezetvédelem kihívásairól beszélgetett.

Leonardo DiCaprio tökéletes olaszsággal üdvözölte a pápát: „Őszentsége, köszönet a magánkihallgatásért!” A Szentatya ezt követően hellyel kínálta a színészt – angol nyelven.

Ferenc pápa és Leonardo DiCaprio ezután hosszabb beszélgetést folytatott egy tolmács segítségével, amelynek középpontjában elsősorban a környezetvédelem állt, hiszen mindketten elkötelezettek az ügy mellett.

A színész a találkozó végén egy, a híres 15–16. századi németalföldi festő, Hieronymus Bosch képeit tartalmazó könyvet ajándékozott a pápának.

„Gyermekként nem értettem meg mindennek a jelentését, de úgy képzeltem, hogy ez egy bolygó, és egy nekünk szánt utópia a túlnépesedésről, a mértéktelenségről, a harmadik panelen látható befeketedett égbolt pedig azt juttatja az eszembe, ami a környezetünkkel történik" – fejtette ki a színész, hogy véleménye szerint a festmény a katolikus egyházfő környezetügyi aggodalmait is megjeleníti.

A Szentatya viszonzásul Evangelii gaudium és Laudato si’ kezdetű enciklikái egy-egy példányát adta DiCapriónak, akitől búcsúzáskor azt is kérte, hogy emlékezzen meg róla imáiban.

Az egyik asszisztens egy borítékot adott át Ferenc pápának, elmagyarázva, hogy abban egy csekk van a Leonardo DiCaprio Alapítványtól az egyházfő szívének kedves jótékonysági kezdeményezések támogatására.

Leonardo DiCaprio részt vett az idén januárban a svájci Davosban megrendezett Világgazdasági Fórumon is, amelyen a menekültválságról, az éghajlatváltozásról és a terrorfenyegetettségről egyeztettek a nemzetközi politikai és üzleti élet döntéshozói, szereplői. A színész ez alkalommal vehette át  a Világgazdasági Fórum által neki ítélt Kristály díjat a környezetvédelem érdekében kifejtett tevékenységéért.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió angol nyelvű adása; Rome Reports

Videó: Rome Reports

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria