Magyar domonkos testvér tett egyszerű fogadalmat Wormsban

2019. március 17., vasárnap | 16:35

Március 16-án Wormsban, a domonkosok templomában szentmise keretében tette le első szerzetesi fogadalmát Paál Gergely.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A szertartáson jelen volt a német tartomány főnöke, Peter Kreutzwald, a magyar vikárius, Andrzej Kostecki, számos testvér Bécsből és a tartomány más házaiból, illetve rokonok és barátok is.

A fogadalom szertartása az evangélium után vette kezdetét, amikor Paál Gergely az engedelmesség jeleként az oltár előtt a földre borult, a jelenlévő testvérek pedig a „Veni Creator Spiritus” himnuszt énekelve hívták a Szentlelket. A leborulást követően Andrzej Kostecki vikárius kérdésére: „Mit kérsz?”, a jelölt az válaszolta: „Isten irgalmát, és a tiéteket!”. A prédikáció után Gergely testvér a vikárius kezében ígért engedelmességet Istennek, Szűz Máriának, Szent Domonkosnak, és mindenkori rendi elöljárójának egy évre.


Gergely testvér az első magyar domonkos, aki képzését már a teuton (északnémet) tartományban folytatja. Az egyéves wormsi újoncidőt követően már a következő hét elején Bécsbe költözik, a német nyelvű tartományok közös tanulmányi házába. Gergely testvér mellett jelenleg Horváth Jordán testvér tölti újoncidejét Wormsban a magyar vikariátus tagjaként két német újonccal együtt. Imádkozzunk a fogadalmas testvérért és új hivatásokért!

Szöveg: fr. Jordán/Domonkosok.hu

Fotó: fr. Lucas

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Címkék: szerzetesek
Vezető híreink – olvasta már?
hittel-multbol-jovobe-mindszenty-szobrot-avattak-petofiszallason
Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét.

2019. március 23., szombat
a-biblia-uzenete-napunk-gyumolcset-hozza-meg
Napunk gyümölcsét hozza meg

Nagyböjt 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 13,1–9)

2019. március 23., szombat