Magyar kórus lépett fel a moszkvai katolikus székesegyházban

2018. szeptember 13. csütörtök 09:41

A székesfehérvári Vox Mirabilis Kamarakórus adott koncertet augusztus 19-én a moszkvai katolikus székesegyházban, a Szeplőtelen Fogantatás-katedrálisban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az előadás, melyen közel ötszázan vettek részt, a Magyar Hazánk, te jó anya kezdetű énekkel kezdődött, amellyel a magyar államalapításra és Szent István királyra emlékeztek. A katedrálisban a művek hangulatához illő fényjátékot vetítettek, az érdeklődők pedig a világhálón is követhették a koncertet.

Az egyhetes oroszországi koncertturné alkalmával a kórus több katolikus és ortodox templomban is fellépett. Kiemelkedő esemény volt, hogy Hilarion metropolita templomában is énekelhettek. Az ortodox főpap íróként, zeneszerzőként és karmesterként is ismert, egy kórusműve a koncert műsorában  is szerepelt. A főpap a végén magyarul köszönte meg a koncertet, és külön fogadta a kórus karnagyát.

„Nagy megtiszteltetésben volt részünk, emellett engedélyt kaptunk, hogy Hilarion metropolita egyik oratorikus művének magyarországi bemutatójára a Vox Mirabilis Kamarakórus előadásában kerüljön sor – ez a lehető legnagyobb elismerés!” – mondta Zemlényi Katica, a kórus karnagya.

Forrás és fotó: Vox Mirabilis Kamarakórus

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Címkék: egyházzene
Vezető híreink - olvasta már?
a-hutlenseg-megelozese-mit-mond-pszichologus-es-moralteologus
A hűtlenség megelőzése – Mit mond a pszichológus és a morálteológus?

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézetének szervezésében szeptember 20-án Somogyiné Petik Krisztina, Asztalosné Elekes Szende pszichológus és Papp Miklós görögkatolikus lelkész, morálteológus beszélt a hűtlenség megelőzéséről a főiskola nagyelőadójában.

2018. szeptember 21. péntek
-masok-okulni-fognak-vallomasombol-megjelent-kruesz-krizosztom-pannonhalmi-foapat-oneletrajza
„Mások okulni fognak vallomásomból” – Megjelent Kruesz Krizosztom pannonhalmi főapát önéletrajza

Szeptember 20-án este a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban mutatták be Sólymos László Szilveszter OSB Kruesz Krizosztom (1865-1885), Kruesz Krizosztom Önéletrajz című kötetének a bemutatására.

2018. szeptember 21. péntek