Magyar kórus lépett fel a moszkvai katolikus székesegyházban

2018. szeptember 13. csütörtök 09:41

A székesfehérvári Vox Mirabilis Kamarakórus adott koncertet augusztus 19-én a moszkvai katolikus székesegyházban, a Szeplőtelen Fogantatás-katedrálisban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az előadás, melyen közel ötszázan vettek részt, a Magyar Hazánk, te jó anya kezdetű énekkel kezdődött, amellyel a magyar államalapításra és Szent István királyra emlékeztek. A katedrálisban a művek hangulatához illő fényjátékot vetítettek, az érdeklődők pedig a világhálón is követhették a koncertet.

Az egyhetes oroszországi koncertturné alkalmával a kórus több katolikus és ortodox templomban is fellépett. Kiemelkedő esemény volt, hogy Hilarion metropolita templomában is énekelhettek. Az ortodox főpap íróként, zeneszerzőként és karmesterként is ismert, egy kórusműve a koncert műsorában  is szerepelt. A főpap a végén magyarul köszönte meg a koncertet, és külön fogadta a kórus karnagyát.

„Nagy megtiszteltetésben volt részünk, emellett engedélyt kaptunk, hogy Hilarion metropolita egyik oratorikus művének magyarországi bemutatójára a Vox Mirabilis Kamarakórus előadásában kerüljön sor – ez a lehető legnagyobb elismerés!” – mondta Zemlényi Katica, a kórus karnagya.

Forrás és fotó: Vox Mirabilis Kamarakórus

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Címkék: egyházzene
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ne-gondoljuk-hogy-meg-tudunk-valtozni-szentlelek-segitsege-nelkul
Ferenc pápa: Ne gondoljuk, hogy meg tudunk változni a Szentlélek segítsége nélkül!

November 21-én a Szentatya a tízparancsolat utolsó mondatairól tartotta katekézisét: „Ne kívánd el felebarátod feleségét […], ne kívánj el semmi egyebet, ami az övé!” Hangsúlyozta, hogy e felszólítások a bajok gyökerére mutatnak rá, a bennünk rejlő helytelen kívánságokra, melyektől csak Isten tisztíthatja meg a szívünket.

16:25
papnovendekek-titkos-elete-hat-csapat-300-perc-tomeny-futball
A papnövendékek titkos élete: Hat csapat, 300 perc tömény futball

Az elmúlt hétvégén, november 16–18-ig egy különleges focikupától volt hangos az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok. Hat szeminárium kispályás focicsapata mérte össze tudását a Magyar Sion „futballarénájában”. Müller Márk papnövendék írását adjuk közre.

09:45