Magyar templomi kórus turnézott Olaszországban

2019. május 2., csütörtök | 16:48

Az óbudai Szent Péter és Pál-templom Albert Schweitzer kórusa és zenekara Kenessey László karnagy vezetésével április végén Rómában és környékén járt.

Április 27-én a kórus Palestrinában, a Sant’Agata-székesegyházban tartott esti szentmisén énekelt. Erre azért került sor, mert az első, 1251-ben vagy 1252-ben kreált magyar bíboros, Báncsa István Palestrina püspöke volt. Portréja látható a katedrális hajójában Palestrina püspökei között, felirata szerint 1270-ben hunyt el. Halálának pontos dátuma azonban vitatott. Végakaratának megfelelően Rómában, a Santa Balbina-bazilikában temették el, amely jelenleg Erdő Péter bíboros római címtemploma.


A magyar kórus és zenekar programjának a megszervezésében Palestrina zenei egyesületének elnöke, Herczog János nyújtott hathatós segítséget.


Az Óbudáról érkezett kórus és zenekar vasárnap, április 28-án Subiacóban, a Santa Scolastica bencés kolostor konvent szentmiséjén működött közre, majd este Rómában, a Piazza del Popolón lévő Santa Maria dei Miracoli-templomban adtak húsvéti koncertet. Utolsó állomásként április 30-án a Szent Péter-bazilikában, a kedd reggeli magyar szentmisén énekeltek, ahol Erdélyből érkezett zarándokok töltötték meg a kápolnát.

Forrás és fotó: Németh László olaszországi magyar főlelkész

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-egyhaz-nem-maradhat-statikus-hanem-uton-levo-kozossegkent-kell-elnie
Ferenc pápa: Az Egyház nem maradhat statikus, hanem úton lévő közösségként kell élnie!

Május 26-án délben a Szentatya a vasárnapi evangéliumról elmélkedve a Szentlélek nélkülözhetetlen működésére hívta fel a figyelmet: a Lélek az, aki segít, hogy mindennapi döntéseinkben Jézus szava irányítson, az evangélium logikája vezessen bennünket.

17:22
enekeljetek-az-urnak-konnyuzenei-es-ifjusagi-napot-tartottak-kaposvaron
Énekeljetek az Úrnak! – Könnyűzenei és ifjúsági napot tartottak Kaposváron

Melyek könnyűzenészként a lehetőségeink, mi a felelősségünk? A Kaposvári Egyházmegye gitáros ének- és zenekarait hívták össze találkozni, ismerkedni, egymást meghallgatni május 25-én Kaposvárra, a Nagyboldogasszony Iskolaközpontba.

16:40
Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle