Május 17-én ünnepeljük Scheffler János vértanú püspök emléknapját

2014. május 16. péntek 12:00

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye boldogjának emléknapján, május 17-én különösképp is várják a híveket a templomokba – tájékoztat az egyházmegyei honlap.

Boldog Scheffler János vértanú püspököt 2011. július 3-án, az egyházmegyei búcsú keretén belül, a Szatmárnémeti főterén összegyűlt hívek előtt avatta boldoggá Angelo Amato bíboros, a Szenttéavatási Ügyek Kongregációjának prefektusa.

Akkor mondták ki emléknapjának időpontját is: a Szentatya  minden év május 17-ét jelölte meg. Ezen a napon az egyházmegye minden templomában a szentmisékben megemlékeznek Boldog Scheffler János hűségéről, a végsőkig való kitartásáról, áldozatáról, példamutatásáról, hálát adnak érte, és kérik közbenjárását.

Idén ugyanakkor már egy imafüzetet is a kezükbe vehetnek a hívek. Schönberger Jenő püspök idei harmadik körlevelében emlékezteti papjait a Boldog Scheffler János közbenjárását kérő ima fontosságára, és értesít egy imafüzet elkészültéről, melyben a vértanú püspök rövid életrajza mellett egy, a gondolataiból összeállított kilenced és litánia, valamint imák találhatók.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
adventi-imaestet-tartott-nyolc-boldogsag-kozosseg
Adventi imaestet tartott a Nyolc Boldogság Közösség

Advent elején minden évben megrendezik a budapesti Nyolc Boldogság Közösség imaestjét. Idén december 8-án, szombaton dicsőítéssel, szentségimádással készültek Krisztus születésének ünnepére a budapesti Örökimádás-templomban.

18:48
csillagtestverek-ejszakaja-kaposvaron-92719
Csillagtestvérek éjszakája Kaposváron

Az elhunyt gyermekekre emlékezve imádkoztak advent második vasárnapján, december 9-én este a kaposvári Kossuth téren, a csillagtestvérek éjszakáján.

19:59