Mária-napi búcsút tartottak Diósgyőrben

Kishírek – 2014. szeptember 16., kedd | 11:05

2014. szeptember 14-én tartották Diósgyőrben a Mária neve ünnepéhez kapcsolódó templombúcsút – tájékoztat az Egri Főegyházmegye.

Az ünnepi szentmisét és az előző háromnapos lelkigyakorlat szentbeszédeit Gulyás Zsolt karcagi plébános mondta, aki hároméves kápláni szolgálata után épp tíz évvel korábban búcsúzott Diósgyőrtől. A hívek örömmel és szeretettel idézték fel Zsolt atyával közös emlékeiket. Az esőzés miatt a szabadtéri oltárt nem lehetett a templomkertben felállítani, így a templom kicsinek bizonyult a helyi hívek és a sok vendég befogadásához.

A szentmisén részt vett Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, több önkormányzati képviselő és Alakszainé Oláh Annamária, a KÉSZ (Keresztény Értelmiségiek Szövetsége) miskolci csoportjának elnöke is.

Az ünnepi szentmise végén Mikolai Vince pápai prelátus, főesperes megköszönte a polgármesternek az év folyamán az önkormányzat által nyújtott anyagi támogatást, mely lehetővé tette, hogy közös városi pünkösdi szentmisét tartsanak a Csanyik-völgyben; a diósgyőri várban felújítsák, majd felszenteljék a Szent Hedvig-kápolnát; Diósgyőrben kialakítsák a II. János Pál pápa teret, ahol felállították a nemrég szentté avatott egykori egyházfő háromméteres szobrát.

A plébános a szentmisén jelentette be, hogy egy későbbi időpontban Miskolc minden templomában a vasárnapi perselyadomány a szoborállítás költségeihez járul majd hozzá.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria