Máriás fiatalok találkoztak Gyöngyösön – KÉPGALÉRIÁVAL

Megszentelt élet – 2014. szeptember 30., kedd | 11:25

Gyöngyösön, az alsóvárosi ferences plébánia szervezésében szeptember 27–28-án ünnepelték a Fájdalmas Szűzanya-búcsút, melynek keretében már kilencedszer hozták magukkal a zarándokok templomuk Szűz Mária-szobrait a Kárpát-medence hatvan településéről – tájékoztatott a ferences sajtóközpont.

                                        Képgaléria – klikk a képre!

A magyar Mária-tisztelet megújulásának és kibontakozásának e jeles eseményét a megelőző három nap esti lelkigyakorlatos szentmiséje vezette fel. Ezek keretében Orbán Márk gyöngyösi ferences lelkipásztor az önmagunkkal való kemény szembenézésre sarkallt.

A vasárnapi búcsús szentmisén Ocsovai Grácián zalaegerszegi ferences házfőnök az életünk során kapott figyelmeztető jelzésekről beszélt, melyeket gyakran csak utólag ismerünk fel. "Kezdjük minden cselekedetünket Krisztus dicsőítésével" – szólította fel a szabadtéri oltár előtt összesereglett, valamint a misét a templomi kivetítőn követő hívek seregét.


A búcsú egész ideje alatt, szombat estétől vasárnap délutánig folyamatosan szólt az ének és az ima a templomban. A gyöngyösiek és környékbeliek mellett a Dunántúlról, Nyírségből, Erdélyből, illetve Felvidékről is érkeztek zarándokok, akik végigimádkozták az éjszakát.


A búcsú sok ezer résztvevőjét, köztük a közel hatvan, népviseletbe öltözött, Mária-szobrot hozó egyházközségi csoportot a plébánia több, mint kétszáz rendezője fogadta és segítette.



Fotó: Hegedüs Árpád és Grimplinyi Fatime

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria