Márton Árpád erdélyi festő műveiből nyílt kiállítás az egri érseki palotában

2018. február 14. szerda 13:30

Márton Árpád festőművész „Élet-jelek” című kiállítását február 8-án nyitották meg az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpontban.

Ternyák Csaba egri érsek a megnyitón mondott köszöntőjében emlékeztetett: az egri és az erdélyi egyházmegye több száz évig szomszédos volt egymással, így „Márton Árpádot mint szomszédunkat is köszönthetjük”. A főpásztor kiemelte, hogy az érseki palota egyik fontos küldetése a különböző művészetek bemutatása, így örömmel ad helyet ennek a tárlatnak.

Banner Zoltán művészettörténész úgy fogalmazott, a Teremtő két lehetőséget adott számunkra, hogy még földi életünkben fogalmunk legyen a láthatatlanról: az egyik a hit, a másik a művészet.

Végül maga az alkotó szólt a megjelentekhez. Márton Árpád köszönetét fejezte ki, hogy a város, azon belül pedig az érseki palota befogadta alkotásait, majd Egerhez fűződő személyes kötődését is megosztotta a hallgatósággal.

*

Márton Árpád 1940-ben született Gyergyóalfaluban. Festőművészeti diplomát Kolozsvárott szerzett.

A képeiből nyílt kiállítás április 15-éig tekinthető meg Egerben, az Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont első emeletén.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
vasarnap-orszagos-gyujtes-lesz-katolikus-iskolak-javara
Vasárnap országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára

A katolikus iskolák javára gyűjtenek Magyarország összes katolikus templomában február 25-én, a hónap utolsó vasárnapján. Az adakozás évről évre bizonyítja, hogy milyen sokan szívükön viselik az Egyház oktatási-nevelési szolgálatának támogatását.

17:03
orszagjarasra-indul-az-eucharisztikus-vilagkongresszus-keresztje
Országjárásra indul az Eucharisztikus Világkongresszus keresztje

Országjáró körútra viszik az Eucharisztikus Világkongresszus missziós keresztjét. A keresztet Erdő Péter bíboros prímás áldotta meg és indította útjára február 24-én, szombaton délután az esztergomi bazilikából – tájékoztatta Tóth János Csaba, a főegyházmegye sajtóreferense az MTI-t.

16:50