Megérkeztek az OKIT önkéntesei Szatmárnémetibe

Külhoni – 2018. július 23., hétfő | 12:43

Július 22-én, három nappal a romániai Országos Katolikus Ifjúsági Találkozó (OKIT) előtt, megkezdődött az önkéntesek képzése Szatmárnémetiben.

Szentmisével vette kezdetét az Országos Katolikus Ifjúsági Találkozó önkénteseinek képzése. A július 25. és 29. között megrendezésre kerülő OKIT-ra 1250 fiatal regisztrált – ők Románia minden római és görögkatolikus egyházmegyéjéből jönnek Szatmárnémetibe, hogy társaikkal közösen imádkozzanak, énekeljenek, megéljék a közösség boldog élményét.

A 75 önkéntes mellett a Máltai Szeretetszolgálat fiataljai, illetve szatmári családok is segítik majd a találkozó lebonyolítását. Vasárnap a közös ima és szentmise után megismerkedhettek egymással a segítők, hétfőn és kedden aztán megkapják a feladataikat, találkoznak vezetőikkel, és tevékenységüknek megfelelően kapnak kiképzést, hogy szerdára, amikor a résztvevők megérkeznek, és megkezdődnek a rendezvények, minden rendben, olajozottan működjön.

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye és így a székváros, Szatmárnémeti először ad otthont az Országos Katolikus Ifjúsági Találkozónak.

Forrás és fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria