Megjelent a Világiak, Család és Élet Pápai Tanácsának első videohírlevele

2017. december 15. péntek 13:56

„Itt az ideje a jó hírnek” – ezzel a címmel jelent meg a vatikáni dikasztérium első videohírlevele, amely mostantól kezdve minden hónapban jelentkezik öt nyelven. A dikasztérium honlapján megtalálható 15 perces videó a hivatal elmúlt havi tevékenységéről tájékoztat.

A december 13-án közzétett első videoösszeállításban hírt adnak Ferenc pápa látogatásáról, amit a dikasztériumban tett; Kevin Farrell bíboros-prefektus tevékenységéről, hivatalos programjairól; két új altitkár kinevezéséről és a hivatalnokok által végzett küldetésről.

A videóban szó esik azokról a püspöki konferenciákról is, amelyek novemberben ad limina látogatásuk keretében felkeresték a dikasztériumot: így beszámolnak a magyar püspöki konferencia és a hivatal képviselőinek találkozójáról is. A híradás megemlíti, hogy Magyarországon a főpásztorok küzdenek az országot sújtó demográfiai válsággal, valamint jelentősen befektetnek a nevelésbe; az ateizmus öröksége még mindig erősen jelen van és a világi katolikusok küzdenek az újraindulással, ezért számos egyházi mozgalom és külföldi társulat befektet a hívek képzésébe.

A videohírlevélben szó esik továbbá a különböző egyházi társulatok és mozgalmak képviselőinek látogatásáról, illetve a 2019-es panamai ifjúsági világtalálkozó, valamint a családok világtalálkozójának előkészületeiről. Utóbbit 2018-ban rendezik meg Dublinban.

„A videós híradás a kommunikáció eszköze. Üdvözlő és baráti hangvételű, információt nyújt a vatikáni dikasztérium munkájáról, amely különleges figyelmet szentel a családoknak és a fogantatástól a természetes halálig tartó élet összetett témájának” – fogalmaz Kevin Farrell bíboros-prefektus az összeállítás elején.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
te-is-tudsz-vendegeket-hivni-jezushoz-az-alpha-kurzus-bemutatonapjara-varunk
Te is tudsz vendégeket hívni Jézushoz! – Az Alpha kurzus bemutatónapjára várunk

Kit érdekel annyira Jézus, hogy komolyan veszi missziós parancsát, és meg akarja ismertetni másokkal? És kit érdekel annyira, hogy elmegy egy keresztények szervezte baráti összejövetelre, hogy többet halljon róla? Az Alpha kurzust január 20-án a Kanter Károly Felnőttképzési Intézetben mutatják be.

20:28
oszto-pontok-hagyomany-lenyege-folytathatosag
Osztó-Pontok az Egyház jövőjéről – A hagyomány lényege a folytathatóság

Az Osztó-Pontok kerekasztal-beszélgetés témája ezúttal a vallásosság alakulása és az Egyház jövője volt. A budapesti Panagia Központban január 15-én megtartott rendezvény vendége Gérecz Imre bencés szerzetes és Hidas Zoltán szociológus, egyetemi tanár volt. A beszélgetést Vigh Noémi vezette.

19:15