Megkezdi munkáját a Szociális Testvérek Társasága XV. általános káptalanja

Megszentelt élet – 2015. augusztus 1., szombat | 19:45

Augusztus 6-án kezdetét veszi a Szociális Testvérek Társasága XV. általános káptalanja, amely hatévente kerül megrendezésre – tájékoztat a Szociális Testvérek Társasága.

Az általános káptalan felöleli a Budapest központú szociális testvérek öt kerületét, a magyarországi, szlovákiai, romániai-erdélyi, kubai és amerikai testvérközösségek egészét. Az ezekből a kerületekből delegált huszonnégy testvér azért gyűlik össze, hogy együtt tekintsen vissza az elmúlt hat évre és – a Szentlélek vezetésére támaszkodva – meghatározza a következő hat év fő irányvonalát. Ugyancsak a káptalan választja meg az új általános elöljárót és tanácsát is.

A választásokra és a káptalanra háromnapos lelkigyakorlattal készülnek a küldöttek, melyet ezúttal Orobator Agbonkhianmeghe SJ, a kelet-afrikai jezsuita rendtartomány korábbi tartományfőnöke vezet majd.

A káptalanon jelen lesznek a Szociális Testvérek Társasága kaliforniai központú, illetve kanadai ágának elöljárói, Michele Walsh és Jeanine Scarfone testvérek is.

Az ünnepélyes nyitó szentmisét, mely augusztus 6-án délelőtt 10 órakor lesz a budapest-újpalotai Boldog Salkaházi Sára-templomban, (1156 Budapest, XV. kerület, Pattogós u. 1.) Alberto Bottari De Castello pápai nuncius mutatja be. Szeretettel várnak minden kedves ismerőst, barátot, és mindazokat, akik szívesen imádkoznak a testvérekkel a káptalan sikeréért.

A káptalan záró szentmiséje, melyet Erdő Péter bíboros celebrál augusztus 22-én, 11 órakor a Mária utcai Jézus Szíve-templomban, szintén nyitott lesz. Erre is szeretettel várnak, hívnak minden kedves érdeklődőt.

Fotó: SzociálisTestvérek.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria