Megszerezte első érmét a vatikáni atlétikai csapat

2019. január 17. csütörtök, 15:38

A Szentszék első sportegyesülete, az Athletica Vaticana tagjaként Vincenzo Puccio szicíliai plébános ezüstérmet nyert a messinai maratonon január 15-én.

Január 10-én mutatták be hivatalosan a Szentszék első sportegyesületét, amely Athletica Vaticana (Vatikáni Atlétika) néven alakult meg a Kultúra Pápai Tanácsa égisze alatt, az Atlétikai Szövetség tagjaként. A sportklub legfiatalabb tagja egy 19 éves svájci gárdista, a legidősebb pedig egy 62 éves professzor a Vatikáni Könyvtárból.

Vincenzo Puccio a sárga-fehér vatikáni mezben futotta végig a több mint 42 kilométeres távot Messina utcáin. A Vatikáni Atlétika klub első hivatalos megmérettetésén Puccio atya második helyen végzett a versenyben, 2 óra 38 perces idővel. A maraton győztese Lorenzo Lotti lett, aki 2 óra 31 perc alatt teljesítette a távot.

A vatikáni színekben futó pap a verseny kezdete előtt elimádkozta az Üdvözlégyet, és megáldotta a többi versenyzőt – írta az ANSA olasz hírügynökség. Miután célba ért, megcsókolta a szicíliai földet, majd az újságírók kérdéseire válaszolva megragadta az alkalmat, és arra buzdította a szicíliai embereket: álljanak újra talpra, és ne csüggedjenek. Tegyenek tanúságot az evangéliumról egy változó világban, ami a Vatikáni Atlétika egyesület célja is, összhangban Ferenc pápával: a sporton keresztül tanúságot tenni korunkban.

Vincenzo Puccio következő versenye január 20-án lesz Rómában, a La corsa di Miguel sportrendezvényen, ahol vatikáni színekben két afrikai muszlim menekült is fut majd: a 22 éves gambiai Jallow Buba és a 20 éves szenegáli Ansou Cisse, akik a Cooperativa Auxilium által fenntartott központban élnek, Castelnuovo di Portóban, és tagjai a vatikáni sportegyesületnek.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
varszegi-asztrik-puspokke-szentelesenek-harmincadik-evfordulojat-unnepeltek-pannonhalman
Várszegi Asztrik püspökké szentelésének harmincadik évfordulóját ünnepelték Pannonhalmán

Harminc évvel ezelőtt, 1989. február 11-én szentelte Várszegi Asztrik bencés szerzetest négy paptestvérével együtt püspökké Paskai László bíboros Esztergomban. A pannonhalmi bencés szerzetesközösség február 15-én ünnepi szentmise keretében adott hálát Várszegi Asztrik püspökké szenteléséért.

16:42
a-legfontosabb-amit-tudnunk-kell
A legfontosabb, amit tudnunk kell

Évközi 6. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,17.20–26)

16:00