Az évfordulóra megújult a munkácsi egyházmegye honlapja

2018. augusztus 14. kedd 14:50

Augusztus elején új arculatot öltött a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye honlapja. A kárpátaljai egyház ma, augusztus 14-én ünnepli önállóvá válásának 25. évfordulóját.

II. János Pál pápa 1993-ban augusztus 14-én választotta le Kárpátalját a Szatmári Egyházmegye területéről, és létrehozta a Kárpátaljai Apostoli Kormányzóságot, melynek 1995-ben lett Majnek Antal, a nagyszőlősi ferences misszió vezetője a segédpüspöke, majd helynöke. 2002-ben a kormányzóságot egyházmegyei rangra emelte, így megalapította a munkácsi latin szertartású egyházmegyét, élére Majnek Antalt nevezte ki megyéspüspöknek.

A 25 éves évfordulóra elkészült az egyházmegye új honlapja. A könnyen áttekinthető, letisztult felület fejlécében találjuk a menüsort, benne többek között az Egyházmegye rovatban az egyházmegye és a székesegyház történetét, a Püspöki Hivatal elérhetőségeit, a papi szenátus tagjait, tanácsokat és bizottságokat. A Felépítés rovatban találunk információkat a lelkipásztorokról, papnövendékekről, plébániákról, rendházakról és intézményekről.

A főoldalon olvashatjuk az egyházmegye híreit és felhívásait, lejjebb pedig a Tanúságtételek és az Életvédelem rovat írásait. A főoldal legalsó nagyobb egységében a környezetvédelemmel, a migráció kérdéseivel és a Szent Mártonnal foglalkozó anyagokat gyűjtik egybe. Az egyházmegye védőszentje Tours-i Szent Márton, erről tanúskodik a finom rajzolatú logó is.

A menüsor kis ablakban való megnyitás esetén úgynevezett „hamburgermenüként” jelenik meg (három vízszintes csík a fejlécben).

A jobb hasábban, a keresősáv alatt miserendkereső opciót találunk, valamint kisebb alrovatokat, köztük az ökológiai írásokat és imádságokat.

A Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye honlapját ITT érhetik el, az egyházmegye Facebook-oldalán ITT tájékozódhatnak.

Fotó: Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
egymillio-gyermek-imadkozza-rozsafuzert
Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre.

2018. szeptember 20. csütörtök
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

2018. szeptember 20. csütörtök