Az évfordulóra megújult a munkácsi egyházmegye honlapja

2018. augusztus 14. kedd, 14:50

Augusztus elején új arculatot öltött a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye honlapja. A kárpátaljai egyház ma, augusztus 14-én ünnepli önállóvá válásának 25. évfordulóját.

II. János Pál pápa 1993-ban augusztus 14-én választotta le Kárpátalját a Szatmári Egyházmegye területéről, és létrehozta a Kárpátaljai Apostoli Kormányzóságot, melynek 1995-ben lett Majnek Antal, a nagyszőlősi ferences misszió vezetője a segédpüspöke, majd helynöke. 2002-ben a kormányzóságot egyházmegyei rangra emelte, így megalapította a munkácsi latin szertartású egyházmegyét, élére Majnek Antalt nevezte ki megyéspüspöknek.

A 25 éves évfordulóra elkészült az egyházmegye új honlapja. A könnyen áttekinthető, letisztult felület fejlécében találjuk a menüsort, benne többek között az Egyházmegye rovatban az egyházmegye és a székesegyház történetét, a Püspöki Hivatal elérhetőségeit, a papi szenátus tagjait, tanácsokat és bizottságokat. A Felépítés rovatban találunk információkat a lelkipásztorokról, papnövendékekről, plébániákról, rendházakról és intézményekről.

A főoldalon olvashatjuk az egyházmegye híreit és felhívásait, lejjebb pedig a Tanúságtételek és az Életvédelem rovat írásait. A főoldal legalsó nagyobb egységében a környezetvédelemmel, a migráció kérdéseivel és a Szent Mártonnal foglalkozó anyagokat gyűjtik egybe. Az egyházmegye védőszentje Tours-i Szent Márton, erről tanúskodik a finom rajzolatú logó is.

A menüsor kis ablakban való megnyitás esetén úgynevezett „hamburgermenüként” jelenik meg (három vízszintes csík a fejlécben).

A jobb hasábban, a keresősáv alatt miserendkereső opciót találunk, valamint kisebb alrovatokat, köztük az ökológiai írásokat és imádságokat.

A Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye honlapját ITT érhetik el, az egyházmegye Facebook-oldalán ITT tájékozódhatnak.

Fotó: Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
jotekonysagi-koncert-perbali-szent-anna-templom-javara
Jótékonysági koncertet szerveznek a perbáli Szent Anna-templom javára

„Mindnyájan egyért” mottóval jótékonysági koncertet szerveznek a tűzben súlyosan megrongálódott perbáli katolikus templom javára március 17-én, vasárnap a budapesti MOM Kulturális Központ színháztermében.

12:19
bognar-tamas-labodi-plebanos-jezus-nem-mosolytalan-egyhazat-alapitott-de-mi-ridegge-tesszuk
Bognár Tamás lábodi plébános: Jézus nem mosolytalan egyházat alapított, de mi rideggé tesszük

Szülei arra tanították, hogy ne „valaki”, hanem egyszerűen csak jó ember legyen. „Tapsi atya” az öröm embere. Vallja, hogy Jézus nem egy rideg, mosolytalan egyházat alapított; mi tesszük sokszor azzá. Bognár Tamással Lőrincz Sándor készített interjút, mely a Somogyi Hírlapban jelent meg.

2019. február 21. csütörtök