Megújult a svájci gárda honlapja

2019. március 15., péntek | 16:54

A több mint ötszáz éves, dicső múltú Pápai Svájci Gárda töretlen hűséggel szolgálja Péter utódát, ugyanakkor lépést tart az idővel: megújult honlappal jelentkezik. Ezen minden szükséges információt megtalálhatnak az érdeklődők, legyenek jövőbeli jelentkezők vagy támogatók.

Négy nyelven, a svájci németül, franciául, olaszul és angolul olvasható a Pápai Svájci Gárda honlapja, amely március közepén újult meg. Azonnal feltűnik a világos, könnyen értelmezhető felépítés, valamint a lélegzetelállító felvételek, melyeket egy kétperces bemutatkozó kisfilm is kiegészít. Nem mindennapi megtiszteltetés ugyanis Péter utódát szolgálni, egy olyan testületben, amely 1506 óta őrködik a pápa személye és a Vatikán biztonsága fölött.

A jövőbeli svájci gárdisták közvetlenül a honlapról letölthetik a jelentkezési lapot – ez is az újdonságok közé tartozik. Mint ahogy a közösségi oldalakon (Facebook, Youtube, Instagram) való megjelenés is.

A honlapot úgy alakították ki, hogy okostelefonon és tableten is jól követhető legyen. Egybefogja a jelenleg aktív és a korábbi gárdákat, a gárdisták, illetve az új kaszárnya alapítványait, illetve bepillantást enged a testület hírújságjába is. Könnyebb lesz ezentúl az adakozók dolga is: elegendő lesz néhány kattintás a megújult honlapon és máris küldhetik adományaikat a Pápai Svájci Gárda vagy a kaszárnya alapítványa javára.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
hittel-multbol-jovobe-mindszenty-szobrot-avattak-petofiszallason
Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét.

2019. március 23., szombat
a-biblia-uzenete-napunk-gyumolcset-hozza-meg
Napunk gyümölcsét hozza meg

Nagyböjt 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 13,1–9)

2019. március 23., szombat