Melania Trump szóvivője közölte: a first lady gyakorló katolikus

Kitekintő – 2017. május 25., csütörtök | 19:01

Ferenc pápa május 24-én fogadta Donald Trump amerikai elnököt, feleségét, Melania Trumpot és családjukat. A szlovén származású first lady sokakat meglepett hitre utaló gesztusaival.

A vatikáni látogatás kapcsán felmerülő kérdésekre válaszolva Melania Trump sajtósa, Stephanie Grisham közölte: a first lady valóban gyakorló katolikus. Ez azt is jelenti, hogy nyáron várható Fehér Házba költözésével ő lesz az elnöki rezidencia első katolikus lakója John F. Kennedy óta.

A szerdai vatikáni látogatás kapcsán sokakban felmerült a kérdés, valójában milyen vallású a first lady. Melania Trump virágokat helyezett el a római Bambino Gesù gyermekkórház bejáratánál álló Mária-szobor lábainál, és kis időt imába merülve töltött a kórház kápolnájában, Ferenc pápának pedig egy rózsafüzért nyújtott, kérve, áldja meg.

Nincsenek ugyanakkor információk arról, mikor lett katolikus a szlovén származású egykori modell, aki 1996 óta él az Egyesült Államokban, és 2005 óta a presbiteriánus Donald Trump felesége. Annyit mindenesetre lehet tudni, hogy gyermekkorában, Szlovéniában párttag szülei nem keresztelték meg.

Februárban egy eseményt Melania azzal nyitott meg, hogy elkezdte imádkozni a Miatyánkot – a világsajtót és sokakat meglepve.

A first lady a gyermekkórházban többek között egy szívátültetésre váró görög kisfiúval barátkozott össze; pár órával később az intézmény közzétette a hírt, hogy találtak donort a gyermeknek. Melania Trump Twitteren osztotta meg, mennyire boldoggá tette ez az örömhír, és a #Blessings (áldás) és #Faith (hit) hashtageket használta.

Melania a Bambino Gesùban tett látogatásáról úgy nyilatkozott, soha nem felejti el, és mindennap imádkozni fog mindegyik gyermekért.

Forrás: Catholic Herald

Fotó: ANSA; News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria