Mentőautókat küldött a Katolikus Karitász Etiópiába

2018. november 13. kedd 19:45

Két mentőautóval segíti a Katolikus Karitász az egészségügyi ellátást Etiópiában. A járműveket november 12-én a szervezet csepeli telephelyén indította útjára Écsy Gábor, a Karitász országos igazgatója és Tadesse Eyassau, a Magyar–Etióp Barátság és Együttműködés Alapítvány elnöke.


Tadesse Eyassau több éve áll kapcsolatban a Magyar Katolikus Egyház segélyszervezetével. Rajta keresztül jutott el a Karitászhoz az etióp egészségügyi miniszter levele, amelyben az egyre romló egészségügyi helyzet miatt kért segítséget.

Etiópiába nagy hullámokban érkeznek menekültek Dél-Szudánból, Szomáliából és Eritreából, akik az ottani terrorszervezetek miatt kényszerülnek elhagyni hazájukat. Az országos szinten is alacsony infrastruktúrájú egészségügyre így még nagyobb nyomás nehezedik. A sürgősségi ellátást igénylő gyermekek, súlyosan beteg idősek vagy a várandós nők – különösen a periférián élők – fokozott mértékben életveszélynek vannak kitéve azáltal, hogy el sem tudnak jutni időben a kórházakba. Nem ritka jelenség a beteg rokonukat a hátukon cipelő emberek látványa az utakon.

A helyzet javítására a Katolikus Karitász két használt mentőautót vásárolt az Országos Mentőszolgálattól, amelyekre a Pirelli cég felajánlásának köszönhetően új gumiabroncsok kerültek.

A több mint kétmillió forint értékű adományt november 12-én tették konténerbe és indították el Etiópiába, Tigré tartományba, ezzel segítve a betegek gyorsabb ellátáshoz jutását. A mentőautók mellett nagy mennyiségű felnőtt- és gyermekruházat is került a konténerekbe.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
adventi-imaestet-tartott-nyolc-boldogsag-kozosseg
Adventi imaestet tartott a Nyolc Boldogság Közösség

Advent elején minden évben megrendezik a budapesti Nyolc Boldogság Közösség imaestjét. Idén december 8-án, szombaton dicsőítéssel, szentségimádással készültek Krisztus születésének ünnepére a budapesti Örökimádás-templomban.

18:48
csillagtestverek-ejszakaja-kaposvaron-92719
Csillagtestvérek éjszakája Kaposváron

Az elhunyt gyermekekre emlékezve imádkoztak advent második vasárnapján, december 9-én este a kaposvári Kossuth téren, a csillagtestvérek éjszakáján.

19:59