Michael August Blume nuncius látogatást tett a Szent Gyermekség Műve animátorainak lelkigyakorlatán

2019. január 8. kedd, 09:00

Michael August Blume apostoli nuncius, verbita szerzetes vízkereszt előestéjén, január 5-én meglátogatta a Pápai Missziós Művek égisze alatt működő Szent Gyermekség Művében szolgálatot teljesítő animátorok lelkigyakorlatát Budapesten.

A lelkigyakorlaton a jubileumi esztendőre készültek a résztvevők: hazánkban tízéves a Szent Gyermekség Műve, mely a katolikus gyermekeket gyűjti Jézus köré. A jubileumi programokhoz és teendőkhöz kérték közösen Isten áldását.

Madassery Benvin Sebastian SVD, a Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatója, a lelkigyakorlat vezetője és házigazdája hívta meg a lelkigyakorlatra rendtársát, Magyarország apostoli nunciusát. Michael August Blume megosztotta a jelenlévőkkel missziós tapasztalatait, melyeket előző szolgálati helyén, Afrikában, Ugandában szerzett. Megköszönte a Szent Gyermekség Művében tevékenykedők munkáját; elismerően szólt arról, hogy a görögkatolikusok ilyen lelkesen vesznek részt a missziós munkában.

A Nyíregyházi Egyházmegyét két nevelési-oktatási intézményből – a mátészalkai Móricz Zsigmond Görögkatolikus Kéttannyelvű Általános Iskolából és a nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumból – hét fő képviselte a lelkigyakorlaton. A vacsorát követő kötetlen beszélgetés alkalmával a résztvevők meghívták intézményeikbe a nunciust.

Michael August Blume rámutatott: Keresztelő Szent János meghirdette Isten örömét és szeretetét az embereknek; hétköznapi emberekhez szólt, akik megkérdezték tőle, mit kell tenniük, hogy kedvére legyenek Istennek. János egyszerű és gyakorlatias szavakat mondott: amid van, meg kell osztanod azokkal, akik szükséget szenvednek (vö. Lk 3, 10–14). Erre az Isten szemével való látásra és az önzetlen, tevékeny szeretetre kell vezetni a gyermekeket is.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Szabó B. Sándorné

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
panama-nap-interju-gabor-miklossal
Panama-napot szerveznek Budapesten az IVT jegyében – Interjú Gábor Miklóssal

A közép-amerikai Panamavárosban holnap elkezdődik az ifjúsági világtalálkozó (IVT). Ennek jegyében „Panama-napot” szerveznek a magyar fiatalok számára Budapesten január 26-án. Az előkészületekről és a programokról Gábor Miklóst, az MKPK Ifjúsági Bizottságának irodavezetőjét kérdeztük.

2019. január 21. hétfő
magyar-viceposztulatort-neveztek-ki-zita-kiralyne-boldoggaavatasi-ugyeben
Magyar viceposztulátort neveztek ki Zita királyné boldoggáavatási ügyében

Az egyházmegyei szakasz posztulátora, Alexander Leonhardt, a strasbourgi érsekség papja Nagy Norbert teológust kérte fel, hogy legyen a boldoggá avatás magyar vonatkozású ügyeinek támogatója viceposztulátori minőségben.

2019. január 21. hétfő
Seregély István: Útravaló – 2019. január 22.

Seregély István: Útravaló – 2019. január 22.

Seregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra emlékezve napról napra minden reggel közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt... »

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. január 22.

Mai evangélium – 2019. január 22.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mk 2,23-28

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle