A szatmári egyházmegye ministránsainak zarándoknapjai

2019. április 12., péntek | 17:50

Három egymást követő szombaton, március 23-án, 30-án és április 6-án hívta zarándoklatra a ministránsokat a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ifjúsági irodája.

Idén is megrendezték a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ministránsainak zarándoknapjait „Itt vagyok, engem küldj” (Iz 6,8) mottóval.

Március 23-án a szatmári főesperesség ministránsai látogattak Nagykárolyba, 30-án a nagykárolyi főesperesség ministránsai Nagybányára, április 6-án pedig a máramarosi főesperesség ministránsai Szatmárnémetibe.

A ministránsok mindhárom alkalommal az adott városok templomait látogatták meg, ahol a helyi plébános fogadta őket és beszélt nekik a közösségről és a liturgikus szokásokról; bemutatta a templomot, majd válaszolt kérdéseikre. A fiatalok mindenhol elmondtak egy imát, majd feladatot kaptak, amit megoldva közelebb kerültek egy nagyobb rejtvény megfejtéséhez. A találkozókat városnézéssel, majd szentmisével zárták.

Idén mintegy 250 ministráns vett részt a zarándoklatokon. Minden alkalommal jutott idő a derűre is. Hasonlóan értékes pillanatokat ígér május 25-én a mikolai Szűz Mária Királynő-plébánián megrendezendő egyházmegyei ministránstalálkozó is.

* * *

A szatmári egyházmegye különböző templomaiban oltárszolgálatot teljesítő fiatalokat 2012-ben hívták először útra: már akkor is az volt a cél, hogy lehetőséget adjanak nekik a találkozásra, a barátkozásra, a hitben és tudásban való fejlődésre.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Józsa János

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
erdo-peter-husvet-vigiliajan-felelem-kozombosseg-ellenere-szivunk-tele-van-remennyel-es-orommel
Erdő Péter húsvét vigíliáján: a félelem, közömbösség ellenére szívünk tele van reménnyel és örömmel

Jóban-rosszban, szenvedésben és örömben összetartva segítsük egymást anyagilag, testileg és lelkileg egyaránt és bátorító, vonzó, erőt sugárzó jel lehessünk az egész világ előtt – mondta Erdő Péter bíboros, prímás húsvét vigíliáján Budapesten, a zsúfolásig megtelt Szent István-bazilikában.

2019. április 20., szombat
krisztus-feltamadasa-lathato-es-lathatatlan-vilag-talalkozasa
Ternyák Csaba: Krisztus feltámadása – A látható és a láthatatlan világ találkozása

Ternyák Csaba egri érsek írásával kívánunk minden kedves olvasónknak áldott, kegyelemmel teljes húsvéti ünnepeket!

2019. április 20., szombat
Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle