Ministránstalálkozó Sajópálfalán

Kishírek – 2018. június 7., csütörtök | 13:38

Minden évben Sajópálfalán találkoznak a Miskolci Egyházmegye ministránsai. Az idei összejövetelen, május 26-án már a római nemzetközi zarándoklatra is készültek.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A mintegy 75 fiatalt Béres Gábor fogadta a sajópálfalai kegytemplomnál. A találkozó fél tízkor Szent Liturgiával kezdődött, melyben Fedor Péter a ministránsok angyali hivatására és felelősségére hívta fel a résztvevők figyelmét.

Ezután Jármi Zoltán a ministránsélet és nyári római zarándoklat között vont párhuzamokat előadásában, melyet követően Béres Gábor, a nap és a római zarándoklat szervezője osztott meg fontos információkat a nyári nemzetközi ministráns találkozóval kapcsolatban. A templomi eseményeket kötetlen programok követték: a fiatalok két csoportra oszlottak, az egyik csapat a falu sportpályáján métázott, másik fele pedig Kiss Attila vezetésével egy rövid túrán vehetett részt. Az ebédet követően a kegytemplomban Paraklisszal zárult a találkozó.

„A nap örömeivel és kegyelmi ajándékaival térjünk haza otthonainkba, hogy saját közösségünkben Isten dicsőségére, a hívek lelki üdvére és saját becsületünkre végezzük oltárszolgálatunkat. Jó volt megtapasztalni, hogy egyházmegyénk minden szegletében lelkes ministránsok szolgálnak az oltárnál, és hogy az együvé tartozást mennyire megerősíti a közös feladat szépsége.” Ez a nap tovább mélyítette mindnyájunkban az oltárszolgálat fontosságának és nemességének érzését, annak az örömét, hogy az szentélyben állva a kerubokat mindnyájan nem csak titkosan, de tevékenységünkkel kimondottan is ábrázoljuk.” – összegezte a napot egy résztvevő.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria