Miskolcon a minorita templomban zárult az ökumenikus imahét

Hazai – 2015. január 28., szerda | 17:48

Az ökumenikus imahét zárónapján a minorita templomban találkoztak a miskolci keresztények: református, evangélikus, ortodox, baptista, katolikus és görögkatolikus hívek és lelkipásztoraik vettek részt a január 27-én tartott szertartáson. Az Egri Főegyházmegye tudósítása.

Január 27-én az esti vecsernye közös elimádkozásával kezdődött az ökumenikus imahét záró szertartása a miskolci minorita templomban. Kalna Zsolt minorita tartományfőnök, plébános köszöntötte a megjelenteket, köztük Palánki Ferenc egri segédpüspököt, mindszenti plébánost, Orosz Atanáz görögkatolikus püspök-exarchát, Csomós Józsefet, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspökét, Sándor Frigyes evangélikus esperest, a papokat és lelkészeket.

A szentírási olvasmányokat Szuhánszky István baptista lelkésztől olvasta fel. Csomós József református püspök igehirdetésében azt mondta: „Örüljetek, mert változhat a világ. Változhat a család, a város, a nemzet élete. Ahogy nagy változás történt Szamária városában is. Találkoztak a világ Megváltójával. Azontúl már nem a kút vizére, hanem a Krisztus kínálta élő vízre szomjaztak. A mi időnkben is változik a világ. Letesszük megszokott »vödreinket«, és a názáreti Jézus megoldását fogadjuk el. Élő vízzel megtöltött szívvel és lélekkel indulunk az Ő útján.”

Az igehirdetés után a Magnificat éneklése következett, az egyetemes könyörgéseket Palánki Ferenc püspök vezette, a felolvasók református, ortodox, baptista és evangélikus lelkészek voltak. A Miatyánkot és a Hiszekegyet Orosz Atanáz püspök vezetésével imádkozták el a hívek. A záróáldás után a Himnusz éneklésével fejeződött be Miskolcon az idei ökumenikus imahét. A szertartáson a Szent Ferenc kórus működött közre. Az istentisztelet után a minorita atyák szeretetvendégségre hívtak mindenkit.

Fotó: Fojtán László

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria