Idén is megáldották a motorosokat és a motorokat Jánossomorján

2018. június 2., szombat | 17:02

Évről évre megáldják a motorosokat, utasaikat és a motorokat a Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorján pünkösdvasárnap déli 12 órakor, a szentmisék befejezése után.

KÉPGALÉRIA –  klikk a képre!

A motorok megáldása és az imádság alatt néhány motoros minden évben körbejár egy-egy bukósisakkal, adományokat gyűjtve. Az előző években fogyatékkal élő vagy balesetben megsérült gyermekek kórházi ellátására ajánlottak fel több százezer forintot. Többük állapotán csak külföldi kezeléssel lehet javítani. Idén egy balesetben nyaktól lebénult lány gyógyítására gyűjtöttek félmillió forintot meghaladó összeget.

Kótai László jánossomorjai lelkipásztor maga is régi motoros. Idén május 20-án több mint háromszáz motoros gyűlt egybe a mosonszentjánosi templom körüli téren és utcákon. A plébános a Szentlélek Isten segítségét kérve imádkozott azért, hogy – baleset nélkül – jövőre is találkozhassanak, segíthessenek a bajba jutottakon, hogy mindig elérhessék úti, s majd – ha az idő elérkezik – örök céljukat. A motorosok, az utasok és a motorok megáldása is ezért történt, történik minden esztendőben.

Forrás és fotó: Keresztelő Szent János születése Plébánia, Jánossomorja

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-hogy-imadkozni-tudjunk-egyugyuve-kell-valnunk
Ferenc pápa: Hogy imádkozni tudjunk, együgyűvé kell válnunk!

Május 22-én a Szentatya befejezte a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Figyelmeztetett, hogy állandóan ápolnunk kell az imádság szellemét, és minden élethelyzetben kapcsolatban maradhatunk az Atyával, ha engedjük, hogy a Lélek imádkozzon bennünk.

2019. május 22., szerda
grzegorz-gorny-az-elet-kulturajarol-az-civilizacio-mely-gyermeket-megoli-halalra-van-itelve
Grzegorz Górny az élet kultúrájáról: Az a civilizáció, mely megöli a gyermekét, halálra van ítélve

Grzegorz Górny lengyel riporter, esszéista, publicista, dokumentumfilm-rendező „Gyilkosság és orvostudomány” című könyve a Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában a közelmúltban magyarul is megjelent. Ennek kapcsán beszélgettünk vele Budapesten.

2019. május 22., szerda