Nagyböjti kalendárium – február 10., hamvazószerda

Kultúra – 2016. február 10., szerda | 7:00

Idei nagyböjti kalendáriumunkkal az irgalmasság rendkívüli szentévéhez kapcsolódunk. Szent II. János Pál pápa Dives in misericordia kezdetű, az isteni irgalmasságról szóló enciklikáját idézzük napról napra. Készüljünk együtt Jézus feltámadásának ünnepére!

„Irgalomban gazdag Isten” (Ef 2,4) Ő, akit Jézus Krisztus mint Atyát nyilatkoztatott ki, és az Ő Fiaként önmagában megmutatott nekünk és bizonyított előttünk (vö. Jn 1,18; Zsid 1,1). Erre vonatkozóan emlékezetünkbe kell idéznünk azt a percet, amikor a tizenkét apostol egyike, Fülöp így szólt Krisztushoz: „Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és ez elég nekünk”. Krisztus így válaszolt neki: „Oly sok ideje veletek vagyok, és nem ismertél meg engem?... Aki engem látott, látta az Atyát.” (Jn 14,8)

(Dives in misericordia, 1.)

Kérünk, Istenünk, a szent böjt elkezdése adjon erőt nekünk keresztény életünk minden küzdelmére, hogy a bűnök ellen vívott harcainkban az önmegtagadás legyen biztos erőforrásunk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria