Nicaragua egyházmegyéi nem szállásolnak el fiatalokat a panamai ifjúsági világtalálkozó ideje alatt

2018. augusztus 11. szombat, 12:45

2019. január 22. és 27. között rendezik meg Panamában a következő ifjúsági világtalálkozót, amelyen a Szentszék közleménye szerint Ferenc pápa is részt vesz. A nicaraguai egyházmegyék nem látnak vendégül zarándokokat az országban zajló erőszakos események miatt.

Nicaraguában áprilisban törtek ki zavargások, miután a biztonsági erők fegyverrel leverték a nyugdíjcsökkentések miatt kirobbant tüntetéseket. Azóta sem szűnt a kormányzati elnyomás az országban, és számos erőszakos incidens történt, melyeknek már több száz halálos áldozata van. A Nicaraguát sújtó súlyos válság miatt a helyi katolikus püspöki konferencia úgy döntött, hogy nem nyújt szállást januárban a nemzetközi ifjúsági program résztvevőinek – olvasható a napokban kiadott közleményükben.

A többségében közép-amerikai országokból, de a világ minden tájáról érkező fiatalokat a panamai és a Costa Rica-i egyházmegyék fogadják majd be. A becslések szerint legalább 300 ezer zarándok érkezik majd Panamába, a papok és püspökök mellett.

João Chagas, a Világiak, Család és Élet Kongregációja ifjúsági irodájának felelőse nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak a nicaraguai püspöki konferencia döntéséről. „Panama kis ország, ezért először azt tervezték, hogy az elszállásolást kiterjesztik Costa Rica és Nicaragua egyházmegyéire is. A nicaraguai lakosságot érintő súlyos válság azonban szükségessé tette, hogy a helyi püspöki konferencia meghozza ezt a döntését.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd
Seregély István: Útravaló – 2019. január 23.

Seregély István: Útravaló – 2019. január 23.

Seregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra emlékezve napról napra minden reggel közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt... »

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. január 23.

Mai evangélium – 2019. január 23.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mk 3,1–6

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle