Ökumenikus istentiszteletet tartottak Szepsiben

2018. július 13. péntek 13:20

Már hagyománnyá vált, hogy a Szepsi Kulturális Napok keretében ökumenikus istentiszteletre kerül sor az amfiteátrumban. Idén július 1-jén a reformátusok és a római katolikusok gyűltek össze, hogy közösen adjanak hálát a hit kegyelméért és imádkozzanak a tanúságtevés bátorságáért és hitelességéért.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A találkozó kezdetén Bányász Emőke okleveles kántor vezetésével felcsendült a közismert ének : „Jézus Szíve, szeretlek én...”

János evangéliumából olvastak fel, amikor az ünnep utolsó, nagy napján Jézus a templomban volt és fennhangon hirdette: „Aki szomjazik, jöjjön hozzám és igyék, aki hisz bennem: belsejéből az Írás szava szerint élő víz folyói fakadnak.”

Mindkét lelkipásztor – Gábor Bertalan katolikus és Molnár Árpád református – az élő víz fontosságára és annak fogyasztására buzdított, hogy a bensőből fakadó tanúságtétel ne szép szavakban, de cselekedetekben váljon nyilvánvalóvá.

Az ünnepi istentisztelet áldásosztással zárult, majd a hagyományokhoz híven Vranai Klára, a városháza irodavezetője átvette az istentisztelet egyik gyertyáját, jelezve, hogy városukban minden Krisztusban hívőnek kedves kötelessége megszívelni és megélni az Úr Jézus szavait: „Úgy világítson a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jótetteiteket és dicsőítsék Atyátokat, aki a mennyekben van” (Mt 5,16).

Forrás és fotó: Szepsi Római Katolikus Esperesség

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: ökumené
Vezető híreink - olvasta már?
karmelhegyi-boldogasszony-bucsut-unnepeltek-marosszentgyorgyi-karmelita-kolostorban
Kármelhegyi Boldogasszony-búcsút ünnepeltek a marosszentgyörgyi kármelita kolostorban

Székely János szombathelyi megyéspüspök főcelebrálásával ünnepi szabadtéri szentmisére hívták a híveket, a családokat a kármelita nővérek a marosszentgyörgyi Kis Szent Teréz-kolostorba július 16-án.

2018. július 19. csütörtök
elismertek-nagy-hazaspar-munkajat
Párkapcsolatra oktatnak felsőfokon – Elismerték a pécsi Nagy házaspár munkáját

Június elején adták át a családbarát szemlélet terjesztését elismerő Kopp-Skrabski-díjakat. A közönségdíjat Nagy Péter, a Pécsi Egyházmegye közoktatási munkatársa és felesége, Nagyné Dékány Judit nyerték el a családi életre nevelésben végzett hatékony tevékenységükért.

2018. július 20. péntek