Ökumenikus istentiszteletet tartottak Szepsiben

2018. július 13. péntek 13:20

Már hagyománnyá vált, hogy a Szepsi Kulturális Napok keretében ökumenikus istentiszteletre kerül sor az amfiteátrumban. Idén július 1-jén a reformátusok és a római katolikusok gyűltek össze, hogy közösen adjanak hálát a hit kegyelméért és imádkozzanak a tanúságtevés bátorságáért és hitelességéért.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A találkozó kezdetén Bányász Emőke okleveles kántor vezetésével felcsendült a közismert ének : „Jézus Szíve, szeretlek én...”

János evangéliumából olvastak fel, amikor az ünnep utolsó, nagy napján Jézus a templomban volt és fennhangon hirdette: „Aki szomjazik, jöjjön hozzám és igyék, aki hisz bennem: belsejéből az Írás szava szerint élő víz folyói fakadnak.”

Mindkét lelkipásztor – Gábor Bertalan katolikus és Molnár Árpád református – az élő víz fontosságára és annak fogyasztására buzdított, hogy a bensőből fakadó tanúságtétel ne szép szavakban, de cselekedetekben váljon nyilvánvalóvá.

Az ünnepi istentisztelet áldásosztással zárult, majd a hagyományokhoz híven Vranai Klára, a városháza irodavezetője átvette az istentisztelet egyik gyertyáját, jelezve, hogy városukban minden Krisztusban hívőnek kedves kötelessége megszívelni és megélni az Úr Jézus szavait: „Úgy világítson a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jótetteiteket és dicsőítsék Atyátokat, aki a mennyekben van” (Mt 5,16).

Forrás és fotó: Szepsi Római Katolikus Esperesség

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: ökumené
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
adventi-imaestet-tartott-nyolc-boldogsag-kozosseg
Adventi imaestet tartott a Nyolc Boldogság Közösség

Advent elején minden évben megrendezik a budapesti Nyolc Boldogság Közösség imaestjét. Idén december 8-án, szombaton dicsőítéssel, szentségimádással készültek Krisztus születésének ünnepére a budapesti Örökimádás-templomban.

18:48
csillagtestverek-ejszakaja-kaposvaron-92719
Csillagtestvérek éjszakája Kaposváron

Az elhunyt gyermekekre emlékezve imádkoztak advent második vasárnapján, december 9-én este a kaposvári Kossuth téren, a csillagtestvérek éjszakáján.

19:59
Adventi kalendárium – 2018. december 12.

Adventi kalendárium – 2018. december 12.

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 12.

Mai evangélium – 2018. december 12.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 11,28–30

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle