Önkénteseket vár a Gyerekmaros

2018. szeptember 14. péntek 09:00

A Gyerekmarost a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó részeként rendezik meg minden évben kétszer. Idén október 6-án várják a 16. életévüket betöltött fiatalokat, hogy segítsenek a nagymarosi találkozó kísérőrendezvényén részt vevő gyermekeknek.

A Gyerekmarosra szép számban érkeznek 3 és 16 év közötti gyermekek az ország minden tájáról, sőt még a határokon túlról is. Az utóbbi években már a hatszázat is átlépte a résztvevők száma, így a szervezőknek nagyon nagy szükségük van önkéntesekre, akik egy napra a gyermekek pásztoraivá válnak, segítenek nekik a – Jézussal, egymással, önmagukkal való – találkozás megvalósításában, és vigyáznak rájuk.

A szervezők szerint érdemes a Gyermekmaros csapatához csatlakozni, mert „építheted Isten országát; vidám, keresztény közösségben tölthetsz el 24 órát; megerősödhetsz saját hitedben mások hitének erősítése által; új barátokra találhatsz; te is a – Jézussal, egymással, magaddal való – találkozás részese lehetsz”.

Aki elmúlt 16 éves, és szívesen részt venne önkéntesként a Gyerekmaroson, annak  jelentkezését és esetleges kérdéseit szeretettel várják a segitok@gyerekmaros.hu e-mail-címre. Minden találkozó előtt előtalálkozót rendeznek, ezen érdemes részt vennie annak, aki először önkénteskedik.

Forrás: Bálint Mátyás/Gyerekmaros

Fotó: Tibély Gergő

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ne-gondoljuk-hogy-meg-tudunk-valtozni-szentlelek-segitsege-nelkul
Ferenc pápa: Ne gondoljuk, hogy meg tudunk változni a Szentlélek segítsége nélkül!

November 21-én a Szentatya a tízparancsolat utolsó mondatairól tartotta katekézisét: „Ne kívánd el felebarátod feleségét […], ne kívánj el semmi egyebet, ami az övé!” Hangsúlyozta, hogy e felszólítások a bajok gyökerére mutatnak rá, a bennünk rejlő helytelen kívánságokra, melyektől csak Isten tisztíthatja meg a szívünket.

16:25
papnovendekek-titkos-elete-hat-csapat-300-perc-tomeny-futball
A papnövendékek titkos élete: Hat csapat, 300 perc tömény futball

Az elmúlt hétvégén, november 16–18-ig egy különleges focikupától volt hangos az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok. Hat szeminárium kispályás focicsapata mérte össze tudását a Magyar Sion „futballarénájában”. Müller Márk papnövendék írását adjuk közre.

09:45