Önkénteseket vár a Gyerekmaros

2018. szeptember 14. péntek, 09:00

A Gyerekmarost a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó részeként rendezik meg minden évben kétszer. Idén október 6-án várják a 16. életévüket betöltött fiatalokat, hogy segítsenek a nagymarosi találkozó kísérőrendezvényén részt vevő gyermekeknek.

A Gyerekmarosra szép számban érkeznek 3 és 16 év közötti gyermekek az ország minden tájáról, sőt még a határokon túlról is. Az utóbbi években már a hatszázat is átlépte a résztvevők száma, így a szervezőknek nagyon nagy szükségük van önkéntesekre, akik egy napra a gyermekek pásztoraivá válnak, segítenek nekik a – Jézussal, egymással, önmagukkal való – találkozás megvalósításában, és vigyáznak rájuk.

A szervezők szerint érdemes a Gyermekmaros csapatához csatlakozni, mert „építheted Isten országát; vidám, keresztény közösségben tölthetsz el 24 órát; megerősödhetsz saját hitedben mások hitének erősítése által; új barátokra találhatsz; te is a – Jézussal, egymással, magaddal való – találkozás részese lehetsz”.

Aki elmúlt 16 éves, és szívesen részt venne önkéntesként a Gyerekmaroson, annak  jelentkezését és esetleges kérdéseit szeretettel várják a segitok@gyerekmaros.hu e-mail-címre. Minden találkozó előtt előtalálkozót rendeznek, ezen érdemes részt vennie annak, aki először önkénteskedik.

Forrás: Bálint Mátyás/Gyerekmaros

Fotó: Tibély Gergő

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
nyilt-nap-gyori-brenner-janos-papnevelo-intezetben
Nyílt nap a győri Brenner János Papnevelő Intézetben

A győri Brenner János Papnevelő Intézet szeretettel hívja és várja a papi hivatás iránt érdeklődőket február 23-án, szombaton 9 órára.

12:21
szentmise-az-elhunyt-hajlektalanokert-egyedi-es-megismetelhetetlen-ertek-minden-ember-elete
Szentmise az elhunyt hajléktalanokért – „Egyedi és megismételhetetlen érték minden ember élete”

A Sant’Egidio közösség szervezésében, hajléktalan barátaik jelenlétében Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök mutatott be szentmisét február 17-én, vasárnap Budapesten, a Horváth Mihály téri Szent József-templomban azokért, akik az utcán éltek és haltak meg.

14:03