Országjáró körútra indul a hajléktalan Jézus szobra

2017. május 2. kedd 15:33

A következő hetekben vidéki nagyvárosokban mutatja be az együttérzés szobrát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A hajléktalan Jézus alakja először május 3-án Kecskeméten lesz látható, de az érdeklődők a hónap folyamán találkozhatnak vele Veszprémben, Miskolcon, Pécsett és Vácott is.

A hajléktalan Jézus szobra május 3-án 15 órakor érkezik Kecskemétre a nagytemplomhoz, majd május 11-én Veszprémben mutatják be az evangélikus templom előtt, május 18-án Miskolcon a minorita templomnál tekinthetik meg az érdeklődők, május 22-én a váci székesegyház előtt állítják ki, május 26. és 28. között pedig Pécsett lesz látható.

A köztéri alkotás kettős üzenetet hordoz – írja a szeretetszolgálat sajtóközleményében. Egyrészt felhívja a figyelmet, hogy lássuk meg Krisztus arcát a kirekesztett emberekben, másrészt együttérzésre hív az elesettek iránt. A szobor fő üzenete nagyon közel áll a Magyar Máltai Szeretetszolgálat meggyőződéséhez, mely szerint a hajléktalan embernek elsősorban a másik emberre van szüksége. Az elesett emberek méltóságát a szociális ellátórendszer önmagában nem tudja visszaadni, arra csak a társadalom képes.

Az együttérzés szobra április 11-én érkezett Budapestre, ahol Erdő Péter bíboros áldotta meg a VIII. kerületi Horváth Mihály téren. A karitatív szervezet a szobor országjáró körútjához kapcsolódóan ismert egyházi személyeket, művészeket és közszereplőket kért fel, hogy videoüzenetben fogalmazzák meg, mit jelent számukra az együttérzés. A rövidfilmek arra hívják fel a figyelmet, hogy a rászoruló embereken segíteni közös ügyünk. A sorozatban megszólalnak Beer Miklós váci püspök, Lackfi János költő, valamint Tenki Réka, Szinetár Dóra, Csuja Imre, Epres Attila és Debreczeny Csaba színészek, továbbá a szobor hazai elhelyezését kezdeményező Madarász Éva és Bruckner Zoltán.

A részletes programleírások és a videoüzenetek megtalálhatók ITT.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-eg-es-fold-gyermeke-pilinszky-janosra-emlekeztek-budapest-belvarosaban
„Ég és Föld gyermeke” – Pilinszky Jánosra emlékeztek Budapest belvárosában

A költő halálának évfordulójához közeledve Pilinszky-estet rendeztek május 23-án a Gerbeaud Átrium termében. Az életműről és a versekről Jelenits István piarista szerzetes, teológus, író beszélt a jelenlévőknek.

14:32
angolul-is-megjelent-mindszenty-jozsef-levelezese-vatikannal
Angolul is megjelent Mindszenty József levelezése a Vatikánnal

A Veritas Történetkutató Intézet és a Magyar Napló Kiadó gondozásában megjelent öt könyvet, köztük Mindszenty József Szentszékkel folytatott levelezésének angol nyelvű kiadását mutatták be május 23-án délelőtt a Budapesti Gazdasági Egyetemen.

2017. május 23. kedd