Országjáró körútra indul a hajléktalan Jézus szobra

2017. május 2. kedd 15:33

A következő hetekben vidéki nagyvárosokban mutatja be az együttérzés szobrát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A hajléktalan Jézus alakja először május 3-án Kecskeméten lesz látható, de az érdeklődők a hónap folyamán találkozhatnak vele Veszprémben, Miskolcon, Pécsett és Vácott is.

A hajléktalan Jézus szobra május 3-án 15 órakor érkezik Kecskemétre a nagytemplomhoz, majd május 11-én Veszprémben mutatják be az evangélikus templom előtt, május 18-án Miskolcon a minorita templomnál tekinthetik meg az érdeklődők, május 22-én a váci székesegyház előtt állítják ki, május 26. és 28. között pedig Pécsett lesz látható.

A köztéri alkotás kettős üzenetet hordoz – írja a szeretetszolgálat sajtóközleményében. Egyrészt felhívja a figyelmet, hogy lássuk meg Krisztus arcát a kirekesztett emberekben, másrészt együttérzésre hív az elesettek iránt. A szobor fő üzenete nagyon közel áll a Magyar Máltai Szeretetszolgálat meggyőződéséhez, mely szerint a hajléktalan embernek elsősorban a másik emberre van szüksége. Az elesett emberek méltóságát a szociális ellátórendszer önmagában nem tudja visszaadni, arra csak a társadalom képes.

Az együttérzés szobra április 11-én érkezett Budapestre, ahol Erdő Péter bíboros áldotta meg a VIII. kerületi Horváth Mihály téren. A karitatív szervezet a szobor országjáró körútjához kapcsolódóan ismert egyházi személyeket, művészeket és közszereplőket kért fel, hogy videoüzenetben fogalmazzák meg, mit jelent számukra az együttérzés. A rövidfilmek arra hívják fel a figyelmet, hogy a rászoruló embereken segíteni közös ügyünk. A sorozatban megszólalnak Beer Miklós váci püspök, Lackfi János költő, valamint Tenki Réka, Szinetár Dóra, Csuja Imre, Epres Attila és Debreczeny Csaba színészek, továbbá a szobor hazai elhelyezését kezdeményező Madarász Éva és Bruckner Zoltán.

A részletes programleírások és a videoüzenetek megtalálhatók ITT.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
fiatalok-zarandoklata-auschwitzban-valamennyien-lehetunk-beke-kezmuvesei
Fiatalok zarándoklata Auschwitzban: „Valamennyien lehetünk a béke kézművesei”

Szeptember 23-án ért véget a krakkó-auschwitzi találkozó, amelyre a Szent Egyed közösség ötszáz fiatalt hívott Kelet-Közép Európából: meghallgatták egy túlélő tanúságtételét, ellátogattak az emlékhelyekre, és együtt gondolkodtak arról, hogyan tudnak fiatalként egy erőszak nélküli világot építeni.

19:15
bucsut-es-szuletesnapot-unnepeltek-kelenfoldi-szent-gellert-plebanian
Búcsút és születésnapot ünnepeltek a kelenföldi Szent Gellért-plébánián

Huszonöt évvel ezelőtt, 1992-ben mutatták be az első szentmisét a kelenföldi Szent Gellért-templomban. Az évforduló és Szent Gellért ünnepe alkalmából szeptember 24-én búcsúi szentmisét mutatott be Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

18:38