Országos Cursillo-találkozót rendeztek Nagykanizsán

2016. október 11., kedd | 18:41

Nagykanizsán, a Jézus Szíve-templomban és a Piarista Gimnáziumban gyűlt össze országos találkozóra, azaz ultreyára október 8-án a Cursillo mozgalom mintegy háromszázötven magyarországi tagja.

A köszöntő után Székely János püspök, a Cursillo mozgalom magyarországi lelkivezetője elmélkedett a hiteles apostolkodásról. Hangsúlyozta, Jézus szeretetét közvetítjük egymás felé, és a személynek személyhez szóló meghívása a Jézus felé vezető útra a barátságon keresztül lehetséges.

A hitelességhez először is magunkat kell jól karban tartani. Ha Jézusban élünk, akkor tudjuk Őt sugározni. Mint ahogy a szülők akkor adják a legtöbbet a gyermekeiknek, ha egymást szeretik, Jézus szeretetét is csak akkor tudjuk továbbadni, ha Őbenne, Ővele élünk – tette hozzá a püspök. Majd emlékeztetett: Eduardo Bonnín Aguiló, a Cursillo alapítója szerint „a Cursillo annyiban mozgalom, amennyire az ember mozog” – Krisztus felé.

Apostolkodásunk legfontosabb része, hogy Jézusnak beszélünk a testvéreinkről. Csak utána beszélhetünk a testvérünknek Jézusról – emelte ki Székely János. – Az imának nagyon fontos a szerepe az életünkben. Aki imádkozik, az boldogabb és egészségesebb. A barátságunk felajánlása nem taktika, hanem életforma. Azt szeretnénk, ha testvérünk találkozna Krisztussal, és utána rábízzuk Jézusra, mire indítja őt.

Ezt követően négy tanúságtétel hangzott el arról, mit jelent az ember életében az Úr személyes meghívása.

Az ünnepi szentmise főcelebránsa Székely János volt, aki mellett hat római és egy görögkatolikus atya szolgált.

Szűcs Imre, a kaposvári egyházmegyei Cursillo lelkivezetője, a nagykanizsai Jézus Szíve-templom plébánosa a nap mottójáról – „Bátorság, kelj föl, téged hív!” (Mk 10,49) – szólt prédikációjában. Felidézte, Bartimeust egy közösség biztatja, hogy Jézus hívására bátran lépjen elő. Hozzátette: az igazi szabadságunkat, bátorságunkat a Jézus felé tartó utunkon kell megélnünk.

A 21. század a tettek százada, a cselekedeteinkkel, apró jótetteinkkel mutassuk meg Jézust a környezetünkben – buzdított Szűcs Imre.

A találkozó kiscsoportos beszélgetéssel, majd közösségi megosztással folytatódott, és áldással zárult.

Forrás: Cursillo mozgalom

Fotó: Csákóy Gyula

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
-lelkem-gyerekkoromtol-igazgatva-volt-isten-az-eg-fele-latogatoban-horvath-gyula-k
„Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

Horváth Gyula 1959-ben született a Borsod megyei, kétezer lakosú Alsóvadászon, egy cigánytelepen. Napjaink egyik legnagyobb költője. Tizenhat évesen publikált először, ezután versei rendszeresen megjelentek az Élet és Irodalomban, a Vigiliában, az Új Írásban, a Tiszatájban.

2019. március 25., hétfő
ferenc-papa-loretoban-ferfi-es-no-hazassagan-alapulo-csalad-nelkulozhetetlen
Ferenc pápa Loretóban: A férfi és a nő házasságán alapuló család nélkülözhetetlen

Március 25-én mintegy tízezer hívőt köszöntött a Szentatya a loretói kegyhely előtti téren, miután misét mutatott be Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, és aláírta az ifjúságnak szentelt szinódus utáni apostoli buzdítását, amelyet április 2-án tesznek majd közzé.

2019. március 25., hétfő