Országos Cursillo-találkozót rendeztek Nagykanizsán

2016. október 11., kedd | 18:41

Nagykanizsán, a Jézus Szíve-templomban és a Piarista Gimnáziumban gyűlt össze országos találkozóra, azaz ultreyára október 8-án a Cursillo mozgalom mintegy háromszázötven magyarországi tagja.

A köszöntő után Székely János püspök, a Cursillo mozgalom magyarországi lelkivezetője elmélkedett a hiteles apostolkodásról. Hangsúlyozta, Jézus szeretetét közvetítjük egymás felé, és a személynek személyhez szóló meghívása a Jézus felé vezető útra a barátságon keresztül lehetséges.

A hitelességhez először is magunkat kell jól karban tartani. Ha Jézusban élünk, akkor tudjuk Őt sugározni. Mint ahogy a szülők akkor adják a legtöbbet a gyermekeiknek, ha egymást szeretik, Jézus szeretetét is csak akkor tudjuk továbbadni, ha Őbenne, Ővele élünk – tette hozzá a püspök. Majd emlékeztetett: Eduardo Bonnín Aguiló, a Cursillo alapítója szerint „a Cursillo annyiban mozgalom, amennyire az ember mozog” – Krisztus felé.

Apostolkodásunk legfontosabb része, hogy Jézusnak beszélünk a testvéreinkről. Csak utána beszélhetünk a testvérünknek Jézusról – emelte ki Székely János. – Az imának nagyon fontos a szerepe az életünkben. Aki imádkozik, az boldogabb és egészségesebb. A barátságunk felajánlása nem taktika, hanem életforma. Azt szeretnénk, ha testvérünk találkozna Krisztussal, és utána rábízzuk Jézusra, mire indítja őt.

Ezt követően négy tanúságtétel hangzott el arról, mit jelent az ember életében az Úr személyes meghívása.

Az ünnepi szentmise főcelebránsa Székely János volt, aki mellett hat római és egy görögkatolikus atya szolgált.

Szűcs Imre, a kaposvári egyházmegyei Cursillo lelkivezetője, a nagykanizsai Jézus Szíve-templom plébánosa a nap mottójáról – „Bátorság, kelj föl, téged hív!” (Mk 10,49) – szólt prédikációjában. Felidézte, Bartimeust egy közösség biztatja, hogy Jézus hívására bátran lépjen elő. Hozzátette: az igazi szabadságunkat, bátorságunkat a Jézus felé tartó utunkon kell megélnünk.

A 21. század a tettek százada, a cselekedeteinkkel, apró jótetteinkkel mutassuk meg Jézust a környezetünkben – buzdított Szűcs Imre.

A találkozó kiscsoportos beszélgetéssel, majd közösségi megosztással folytatódott, és áldással zárult.

Forrás: Cursillo mozgalom

Fotó: Csákóy Gyula

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap
a-keresztenyseg-hetkoznapokban-dol-el-interju-szilvasy-laszlo-uj-piarista-tartomanyfonokkel
A kereszténység a hétköznapokban dől el – Interjú Szilvásy László új piarista tartományfőnökkel

A Piarista Rend Magyar Tartományának káptalanja Szilvásy Lászlót, a tartomány ökonómusát választotta tartományfőnökké márciusban. Hogyan tölti be hivatását az egyén, a szerzetesközösség, az iskola életében? Sok egyéb mellett ezekről a kérdésekről beszélgettünk a provinciálissal.

2019. május 26., vasárnap
Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle