Országos papi lelkinapot szervezett a Házas Hétvége lelkiségi mozgalom

2019. március 25., hétfő | 14:13

A magyar Házas Hétvége lelkiségi mozgalom szervezésében március 23-án „Papi nap” volt a Szegedhez közeli Domaszéken, a Zöldfás Lelkigyakorlatos Házban. A közösséghez tartozó lelkipásztorok az ország különböző részeiből, valamint a Vajdaságból és Felvidékről is érkeztek a programra.

Huszonegy pap vett részt a programon, egy-egy velük érkezett házaspárral együtt. Az évente megrendezett lelkinap célja, hogy a kétféle szentségi életállapotban, a papságban, illetve a házasságban élők – felismerve, mennyire szükségük van az egymást kiegészítő szolgálatukra – kölcsönösen erősítsék és segítsék egymást az Isten felé vezető úton.

A lelkinap során a házaspárok közvetlenül megtapasztalták – amit ugyan eddig is tudtak, de most látták és átérezték –, hogy mennyire fontosak a papok mellettünk, s hogy egy kis figyelmességgel és meghallgatással a segítségükre tudnak lenni a lelkipásztoroknak. Kísérni tudják egymást a nehézségekben és a hétköznapokban.

A nap mottója Péter első leveléből származott: „Mindenkor legyetek készen arra, hogy válaszolni tudjatok mindenkinek, aki a bennetek levő reménység okát kérdezi tőletek. De ezt szelídséggel és tisztelettudóan, jó lelkiismerettel tegyétek...” (1Pét 3,15–16). A bevezető előadások után a részt vevő papok a velük érkezett házaspárokkal, hármasban osztották meg egymással az elhangzottakkal kapcsolatos gondolataikat és érzéseiket. Lélekemelő élmény volt a huszonegy atya által közösen bemutatott szentmise és azt követő szentségimádás is.

Forrás és fotó: Házas Hétvége

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
latni-az-ures-sirt-es-hinni
Látni az üres sírt és hinni

Húsvétvasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Jn 20,1–9)

16:00
istenkereses-es-beavatas-beszelgetes-katekumenatus-gyakorlatarol
Istenkeresés és beavatás – Beszélgetés a katekumenátus gyakorlatáról

A nagyböjt végéhez közeledve a budai ciszterci Szent Imre-plébánián Kató-Bellavics Ágota katekétával, valamint a keresztelésre készülő Pataki Barbarával és Burján Tamással beszélgettünk hitről, beavatásról.

13:00
Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle