Osztrák esperesek látogattak Győrbe

2019. május 10., péntek | 11:14

A Bécsi Főegyházmegye északi esperesi kerületeinek vezetői látogattak a győri Káptalandombra Stephan Turnovszky ancusai címzetes püspök, a főegyházmegye segédpüspöke vezetésével május 6-án.

A vendégeket Veres András győri megyéspüspök, Bognár István püspöki irodaigazgató és Kálmán Imre, a Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet prefektusa köszöntötte a Püspökvár palotaszárnyában.

A Bécsből érkezett lelkipásztorok elmondták, hogy minden évben közös zarándoklatot szerveznek, idei útjuk első állomása Győr volt. A Káptalandomb nevezetességeit Havassy Bálint László, a tatai Szent Kereszt felmagasztalása templom plébánosa mutatta be az osztrák paptestvéreknek. A találkozó szentmisével zárult a Nagyboldogasszony-székesegyházban.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
megindito-kepek-es-tanusagtetel-fogvatartottak-adtak-elo-szent-adorjan-legendajat
Megindító képek és tanúságtétel – Fogvatartottak adták elő Szent Adorján legendáját

Családok ülnek kis körökben a balassagyarmati városháza dísztermében; lelkesen beszélgetnek, mosolyognak, nevetnek, már-már idillinek tetsző a pillanat. Csakhogy ez egy rendkívüli találkozás a városi börtön fogvatartottjai és családtagjaik között.

19:54
bences-es-premontrei-papszenteles-pannonhalman
Bencés és premontrei papszentelés Pannonhalmán

Jurinka Szilveszter bencés és Horváth János premontrei szerzetest szentelte pappá Várszegi Asztrik püspök, emeritus pannonhalmi főapát május 18-án, szombaton a pannonhalmi Szent Márton-bazilikában.

14:02