Óvodások látogatása a győri székesegyházban és az ostyasütőben

2019. április 10., szerda | 16:07

Április 4-én a győri Prohászka Ottokár Orsolyita Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodából a Nagyboldogasszony-székesegyházba érkeztek látogatók: az óvodások és óvónőik a Könnyező Szűzanya-kegyképről szereztek ismereteket.

Az orsolyita óvodában dolgozó óvónők fontosnak tartják, hogy a kis óvodások a teremtett világ szépségei mellett Győr város hitélettel kapcsolatos lehetőségeivel is megismerkedjenek – segítve a gyermekek vallásos ismereteinek megalapozását, a megtapasztaltatás által tudásuk elmélyítését.

Első alkalommal sikerült megszervezni a Könnyező Szűzanya kegyképéhez való látogatásukat úgy, hogy lelkipásztor is legyen velük.

Az óvodapedagógusok minden évben többször ellátogatnak a csoportokkal a székesegyházba. Az idei összejövetelt különlegessé varázsolta Vlaj Márk atya, az intézmény lelkészének jelenléte és közvetlen beszélgetése a gyermekekkel.

Az óvodások megilletődve léptek be a székesegyházba, ahol már várta őket Márk atya. A lelkipásztor a gyerekek nyelvén mesélte el a kegykép történetét, majd készségesen válaszolt a kicsinyek kérdéseire – akik így megtudhatták, hogy a kegykép környékén lévő szobrok kiket ábrázolnak, hol jelenik meg az Atya–Fiú–Szentlélek–hármas.

Az óvodások érdeklődve nézték a kendőt, mellyel a könnyeket letörölték: ezt korábban nem láthatták, újdonság volt számukra.

Zarándokutuk végén a kisgyerekek látogatást tehettek az ostyasütőbe is, ahol nagyon sok ismerettel gazdagodtak: megtudhatták, hogy miből készül az ostya, hogyan működik a vágógép, amit ők is kipróbálhattak.

Segítő munkájuk után kóstolót is kaptak az óvodások, s hálájuk jeléül az ott dolgozóknak elénekelték „Az Úrnak szüksége van Rád…” kezdetű dalt – írta összefoglalójában Virágné Bertalan Éva.

*

A győri Prohászka Ottokár Orsolyita Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda vezetősége fontos feladatnak tartja, hogy a szülőkkel, gyermekekkel felfedeztessék a magyarság népi és keresztény ünnepeit, hagyományait, azok szépségét, értékét.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
erdo-peter-husvet-vigiliajan-felelem-kozombosseg-ellenere-szivunk-tele-van-remennyel-es-orommel
Erdő Péter húsvét vigíliáján: a félelem, közömbösség ellenére szívünk tele van reménnyel és örömmel

Jóban-rosszban, szenvedésben és örömben összetartva segítsük egymást anyagilag, testileg és lelkileg egyaránt és bátorító, vonzó, erőt sugárzó jel lehessünk az egész világ előtt – mondta Erdő Péter bíboros, prímás húsvét vigíliáján Budapesten, a zsúfolásig megtelt Szent István-bazilikában.

2019. április 20., szombat
krisztus-feltamadasa-lathato-es-lathatatlan-vilag-talalkozasa
Ternyák Csaba: Krisztus feltámadása – A látható és a láthatatlan világ találkozása

Ternyák Csaba egri érsek írásával kívánunk minden kedves olvasónknak áldott, kegyelemmel teljes húsvéti ünnepeket!

2019. április 20., szombat
Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle