Óvodát áldottak meg Balatonban és Borsodszentgyörgyön

2018. szeptember 13. csütörtök 15:09

Szeptembertől az Egri Főegyházmegye fenntartásába került a balatoni és a borsodszentgyörgyi óvoda, így a balatoni székhelyű Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda a 2018/19-es tanévet két új tagintézménnyel bővülve kezdte meg, melyeket Ternyák Csaba érsek áldott meg szeptember 2-án.


KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Az intézmények mind Borsodszentgyörgyön, mind Balatonban a mikófalvi telephellyel együtt már öt éve egyházi iskolaként működnek. Azóta gyarapszik a tanulói létszám, erősödik a gyermekek és az itt dolgozó pedagógusok hitélete.

A szeptember 2-i átadóünnepségen az iskolalelkészek és a vezető óvónők kérték az érsektől, hogy áldja meg a tagintézményeket, majd az óvodások műsorral köszöntötték az új fenntartó képviselőit.


Udzeliné Murányi Enikő és Németh Gyula polgármesterek az óvodák előző fenntartóinak képviseletében elmondták: nyugodt szívvel adják át intézményeiket az Egyháznak, mert öt éve mindkét iskolának jó gazdája volt a főegyházmegye – a szülők, a gyermekek és az ott dolgozó pedagógusok megelégedésére.


Ternyák Csaba egri érsek mindkét településen megáldotta az óvodákat és az átvételi ünnepségen jelen lévő óvodás gyermekeket és szüleiket.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ne-gondoljuk-hogy-meg-tudunk-valtozni-szentlelek-segitsege-nelkul
Ferenc pápa: Ne gondoljuk, hogy meg tudunk változni a Szentlélek segítsége nélkül!

November 21-én a Szentatya a tízparancsolat utolsó mondatairól tartotta katekézisét: „Ne kívánd el felebarátod feleségét […], ne kívánj el semmi egyebet, ami az övé!” Hangsúlyozta, hogy e felszólítások a bajok gyökerére mutatnak rá, a bennünk rejlő helytelen kívánságokra, melyektől csak Isten tisztíthatja meg a szívünket.

16:25
papnovendekek-titkos-elete-hat-csapat-300-perc-tomeny-futball
A papnövendékek titkos élete: Hat csapat, 300 perc tömény futball

Az elmúlt hétvégén, november 16–18-ig egy különleges focikupától volt hangos az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok. Hat szeminárium kispályás focicsapata mérte össze tudását a Magyar Sion „futballarénájában”. Müller Márk papnövendék írását adjuk közre.

09:45