Óvodát áldottak meg Balatonban és Borsodszentgyörgyön

2018. szeptember 13. csütörtök 15:09

Szeptembertől az Egri Főegyházmegye fenntartásába került a balatoni és a borsodszentgyörgyi óvoda, így a balatoni székhelyű Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda a 2018/19-es tanévet két új tagintézménnyel bővülve kezdte meg, melyeket Ternyák Csaba érsek áldott meg szeptember 2-án.


KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Az intézmények mind Borsodszentgyörgyön, mind Balatonban a mikófalvi telephellyel együtt már öt éve egyházi iskolaként működnek. Azóta gyarapszik a tanulói létszám, erősödik a gyermekek és az itt dolgozó pedagógusok hitélete.

A szeptember 2-i átadóünnepségen az iskolalelkészek és a vezető óvónők kérték az érsektől, hogy áldja meg a tagintézményeket, majd az óvodások műsorral köszöntötték az új fenntartó képviselőit.


Udzeliné Murányi Enikő és Németh Gyula polgármesterek az óvodák előző fenntartóinak képviseletében elmondták: nyugodt szívvel adják át intézményeiket az Egyháznak, mert öt éve mindkét iskolának jó gazdája volt a főegyházmegye – a szülők, a gyermekek és az ott dolgozó pedagógusok megelégedésére.


Ternyák Csaba egri érsek mindkét településen megáldotta az óvodákat és az átvételi ünnepségen jelen lévő óvodás gyermekeket és szüleiket.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
a-hutlenseg-megelozese-mit-mond-pszichologus-es-moralteologus
A hűtlenség megelőzése – Mit mond a pszichológus és a morálteológus?

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézetének szervezésében szeptember 20-án Somogyiné Petik Krisztina, Asztalosné Elekes Szende pszichológus és Papp Miklós görögkatolikus lelkész, morálteológus beszélt a hűtlenség megelőzéséről a főiskola nagyelőadójában.

2018. szeptember 21. péntek
-masok-okulni-fognak-vallomasombol-megjelent-kruesz-krizosztom-pannonhalmi-foapat-oneletrajza
„Mások okulni fognak vallomásomból” – Megjelent Kruesz Krizosztom pannonhalmi főapát önéletrajza

Szeptember 20-án este a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban mutatták be Sólymos László Szilveszter OSB Kruesz Krizosztom (1865-1885), Kruesz Krizosztom Önéletrajz című kötetének a bemutatására.

2018. szeptember 21. péntek