Papi jubileumok a Szombathelyi Egyházmegyében

Hazai – 2014. október 29., szerda | 12:53

Október 19-én Molnár János nyugalmazott esperes-plébános aranymiséjét ünnepelte Nován, október 24-én Pavlics István őrkanonokot köszöntötték 80. születésnapja alkalmából Zalaendrődön – tájékoztatott a Szombathelyi Egyházmegye.

Az aranymisés esperes-plébános a novai szentmisét elhunyt elődei – Farkas Sándor kanonok és Varga István plébános –, illetve a plébánia elhunyt hívei lelki üdvéért, valamint a jelen lévő hívekért és szeretteikért ajánlotta fel.

Molnár János 1991 és 1997 között volt novai plébános. Szolgálata alatt renoválták kívülről a község templomát, amely új orgonát is kapott, és felépült a szilvágyi templom.

A jánosházi Keresztelő Szent János Plébánia közössége a zalaerdődi Szent Kereszt filiális templomban köszöntötte egykori plébánosát, Pavlics Istvánt 80. születésnapja alkalmából.

A rózsafüzér közös elimádkozása után az ünnepelt a jelenlegi jánosházi plébánossal, Bodorkós Imrével közösen mutatott be szentmisét.

A szentmise végén átadták a Szentatya által küldött áldást a jubilánsnak, valamint felolvasták Veres András megyéspüspök ünnepi köszöntőlevelét, melyben a főpásztor felidézte Pavlics István életének fontos eseményeit, utalt börtönben töltött éveire, ahol különösen is megtapasztalta Isten gondviselését.

A szentmisén közreműködött a plébánia Pavlics atya által alapított kórusa is, Nagy Béláné karnagy vezetésével.

Fotó: Szalay Cecília, Sik Tamásné

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria