Papi találkozó Bélapátfalván

Hazai – 2018. június 23., szombat | 17:41

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megszervezték a többnapos lelkigyakorlatot az Egri Főegyházmegye papsága számára. A záró szentmisét a bélapátfalvi ciszterci templomban ünnepelték június 21-én.

Gável Henrik budapest-albertfalvai plébános a záró szentmisén mondott szentbeszédében hangsúlyozta, meg kell tanulni kérni az Atyától és teljes bizalommal kell felé fordulni. Emellett fontos az Istennel való párbeszéd, a lélekből és hitből fakadó imaélet. Az imádság több, mint szavak egymásutánisága, az imádság egy lelkület, melyet el kell sajátítani, befogadni Jézustól. Lélek nélkül nincs imádság és imádság nincs hit nélkül.

A szentmise végén Ternyák Csaba megköszönte Gável Henriknek a lelkigyakorlaton nyújtott szolgálatát, valamint külön köszöntötte az idén szentelt és a jubiláló atyákat. Az egri főpásztor a júliusi Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlaton való részvételre buzdította paptestvéreit, majd néhány pontban ismertette a jövőt érintő nagyobb egyházmegyei fejlesztéseket, terveket.

Ezt követően Ficzek László helynök kihirdette az augusztus 1-jétől életbe lépő személyi és szerkezeti változásokat.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Videó: Szent István Televízió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria