Papi és lelkipásztori kisegítői találkozó Nagybecskereken

2019. március 14., csütörtök | 16:32

Március 13-án a Nagybecskereki Egyházmegye papjai, állandó diakónusai és a lelkipásztori kisegítői találkoztak Nagybecskereken. Összejövetelük fő témája az Ariadne egyházi adminisztrációs szoftver kezelése volt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Szentgyörgyi Árpád, a szoftver tulajdonosa és fejlesztője ismertetőjében elmondta, hogy az Ariadne adminisztrációs program már több mint egy évtizede létezik, és több mint ezer katolikus és református egyházközség használja. A programot folyamatosan fejlesztik, az igényekhez igazodva; kezelése könnyen megtanulható, és jelentősen megkönnyíti a plébániai adminisztrációs munkát.

A Nagybecskereki Egyházmegyében január elsejétől minden plébánián kötelező e program használata. Ennek megfelelően a március 13-án tartott papi, diakónusi és lelkipásztori kisegítői találkozó elsődleges célja az volt, hogy a résztvevők útmutatást kapjanak a program használatához.

A találkozó végén Német László püspök ismeretette a közeljövőben várható találkozók és egyéb események időpontjait. A program közös ebéddel zárult.

Forrás: Masa Tamás/Nagybecskereki Egyházmegye

Fotó: Elias Ohoiledwarin

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: pasztoráció
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-hogy-imadkozni-tudjunk-egyugyuve-kell-valnunk
Ferenc pápa: Hogy imádkozni tudjunk, együgyűvé kell válnunk!

Május 22-én a Szentatya befejezte a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Figyelmeztetett, hogy állandóan ápolnunk kell az imádság szellemét, és minden élethelyzetben kapcsolatban maradhatunk az Atyával, ha engedjük, hogy a Lélek imádkozzon bennünk.

2019. május 22., szerda
grzegorz-gorny-az-elet-kulturajarol-az-civilizacio-mely-gyermeket-megoli-halalra-van-itelve
Grzegorz Górny az élet kultúrájáról: Az a civilizáció, mely megöli a gyermekét, halálra van ítélve

Grzegorz Górny lengyel riporter, esszéista, publicista, dokumentumfilm-rendező „Gyilkosság és orvostudomány” című könyve a Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában a közelmúltban magyarul is megjelent. Ennek kapcsán beszélgettünk vele Budapesten.

2019. május 22., szerda