Papi és lelkipásztori kisegítői találkozó Nagybecskereken

2019. március 14. csütörtök 16:32

Március 13-án a Nagybecskereki Egyházmegye papjai, állandó diakónusai és a lelkipásztori kisegítői találkoztak Nagybecskereken. Összejövetelük fő témája az Ariadne egyházi adminisztrációs szoftver kezelése volt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Szentgyörgyi Árpád, a szoftver tulajdonosa és fejlesztője ismertetőjében elmondta, hogy az Ariadne adminisztrációs program már több mint egy évtizede létezik, és több mint ezer katolikus és református egyházközség használja. A programot folyamatosan fejlesztik, az igényekhez igazodva; kezelése könnyen megtanulható, és jelentősen megkönnyíti a plébániai adminisztrációs munkát.

A Nagybecskereki Egyházmegyében január elsejétől minden plébánián kötelező e program használata. Ennek megfelelően a március 13-án tartott papi, diakónusi és lelkipásztori kisegítői találkozó elsődleges célja az volt, hogy a résztvevők útmutatást kapjanak a program használatához.

A találkozó végén Német László püspök ismeretette a közeljövőben várható találkozók és egyéb események időpontjait. A program közös ebéddel zárult.

Forrás: Masa Tamás/Nagybecskereki Egyházmegye

Fotó: Elias Ohoiledwarin

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: pasztoráció
Vezető híreink – olvasta már?
papp-miklos-edzesterve-nagybojtre-iii-resz-olvass-nap-mint-nap-jakab-apostol-levelebol
Papp Miklós edzésterve nagyböjtre, III. rész: Olvass nap mint nap Jakab apostol leveléből!

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hív a nagyböjtben. Takarítsuk ki fejünk „faliújságját”, és olvassunk el mindennap egy fejezetet Jakab apostol leveléből – ajánlja a kihívás harmadik részében.

2019. március 18. hétfő
van-e-jovoje-kereszteny-hitnek-megjelent-az-uj-ember-kiadvanyok-legujabb-kotete
Van-e jövője a keresztény hitnek? – Megjelent az Új Ember Kiadványok legújabb kötete

A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatának legújabb, „Imádság ködben” című kötetében a kortárs teológia két meghatározó alakjának, Hans Joasnak és Robert Spaemann-nak a keresztény hit jövőjéről folytatott beszélgetését tesszük közzé. Kedvcsinálóként a fordító, Görföl Tibor előszavát olvashatják.

2019. március 18. hétfő