Pappá szentelték Valaczka János Pál piarista szerzetest

Megszentelt élet – 2015. április 20., hétfő | 18:44

Április 18-án 11 órakor Beer Miklós váci megyéspüspök pappá szentelte Valaczka János Pál piarista szerzetest, a gödi piarista szakképző iskola általános igazgatóhelyettesét – tájékoztat a piarista rendtartomány honlapja.


A pesti piarista kápolna zsúfolásig megtelt; szerzetestársak, a gödi kollégák, diákok és családtagok is jelen voltak a fontos életeseményen.

„Én a keresztségben a Miklós mellett a Péter nevet kaptam, Te a János mellett a Pált – mondta a főpásztor. – Annyiszor idézzük most, ezekben a húsvéti napokban Jánosnak a végtelenül lelkes szeretetét, ami abból a felismerésből fakad, hogy Jézus érte halt meg személyesen. (...) Ezt a személyes kapcsolatodat őrizd az imádságaidban, és köszönd meg Jézusnak, hogy Rád is gondolt a kereszten, érted is vállalta, és most Rád bízza papként az ő megváltó halálának és feltámadásának a misztériumát, ünneplését az Eucharisztiában” – fogalmazott Beer Miklós.


Homíliája végén Beer Miklós megyéspüspök hangsúlyozta, „a nevelés szolgálatában legyen mindig nagy szíved, irgalmas szíved, együtt érző szíved azok felé a gyerekek felé, fiatalok felé, akik valamilyen módon hátrányt szenvednek. Kalazanci Szent József öröksége, élete példája legyen a Te szerzetes papi életed működtetője.”

Fotó: Szakál Ádám SP

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria