Papszentelés Kárpátalján

2010. március 27. szombat, 11:13

Az Istenszülő Szűz Mária Örömhírvételének napján, március 25-én, az idén száz éves kárpátaljai Batár község görög katolikus templomában Szűcs Ferencet, a falu szülöttét pappá szentelte Milan Sasik CM munkácsi görög katolikus megyéspüspök.

Az ünnepi Szent Liturgián részt vett Szocska A. Ábel OSBM, a Nagy Szent Bazil Rend magyarországi tartományfőnöke, aki szintén e községből származik.

A pappá szentelt Szűcs Ferenc 2009-ben fejezte be tanulmányait a nyíregyházi Szent Atanáz Hittudományi Főiskolát. A zsúfolásig megtelt templomban Batár és a környező falvak hívei együtt imádkoztak az újszentelt papért. „Jézus Krisztus megtestesülésével új korszak kezdődik az emberiség életében, nincs okunk a félelemre, hisz velünk van az Isten. E világ hatalmai, urai jönnek-mennek, de Jézus Krisztus ugyanaz tegnap ma és mindörökké” – bátorította ünnepi beszédében a jelenlevőket Milán püspök.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Címkék: papi hivatás
Vezető híreink – olvasta már?
a-pajzs-megerosit-es-felvertez-szabo-ferenc-sj-kapta-iden-parma-fidei-hit-pajzsa-dijat
A pajzs megerősít és felvértez – Szabó Ferenc SJ kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Parma fidei – Hit pajzsa díjat idén Szabó Ferenc SJ kapta. A tizennyolcadik alkalommal megrendezett díjátadót február 23-án tartották Budapesten, a jezsuiták Párbeszéd Háza dísztermében. Az eseményen Erdő Péter bíboros is részt vett.

20:08
a-biblia-uzenete-atkelni-sajat-voros-tengeremen
Átkelni saját „Vörös-tengeremen”

Évközi 7. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,27–38)

16:00