Parolin bíboros: Nagy aggodalomra ad okot a globális helyzet

Kitekintő – 2016. július 21., csütörtök | 13:40

A bíboros július 19-én, kedden délután szólalt fel a Gyermek Jézus-kórház rendezvényén, melyet a Pápai Tudományos Akadémia székházában tartottak a Vatikánban.

„A globális helyzet nagy aggodalomra ad okot, mert sajnos látjuk, hogy növekszik a gyűlölet, a megosztottság, az ellentét, és egyre nehezebb megoldani ezeket a konfliktusokat, illetve az igazságosság, az emberi méltóság és a szolidaritás kritériumai szerint kezelni őket” – fogalmazott Pietro Parolin bíboros államtitkár újságírói kérdésekre válaszolva a nizzai és a törökországi események kapcsán.

Az államtitkár a nizzai terrortámadásról elmondta: „Nincsenek rá szavak. A gyűlölet egyértelmű megnyilvánulása volt: vakon az ünnepre összegyűlt emberek közé hajtani, és megölni gyermekeket és időseket. Mindannyiunknak együtt kell dolgoznunk azon, hogy megértsük, mik ezeknek a drámai és fájdalmas jelenségeknek az okai, majd természetesen meg kell oldani őket. A lépéseknek több szinten kell megtörténniük: a titkosszolgálatok részéről, mert szükség van a biztonságra, de a beavatkozásnak elsősorban kulturális jellegűnek kell lennie, hogy kiirtsuk ezeknek a jelenségeknek a gyökereit, és segítsük a lakosságot és az egyes embereket egymás kölcsönös elfogadásában. Továbbá a meglévő különbségek váljanak a kölcsönös gazdagodás, és ne az összeütközés és a gyász alkalmaivá.”

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria