Pécsen tartották a 23. Országos Katolikus Karizmatikus Találkozót

Hazai – 2014. október 1., szerda | 15:01

A Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás 2014. szeptember 27-én tartotta 23. országos találkozóját Pécsen, a Lauber Dezső Sportcsarnokban – tájékoztatta szerkesztőségünket Poór Tünde.


Ez az egyik legnagyobb érdeklődést keltő program évről évre a katolikus egyházban, idén is 3000 főt vártak a rendezvényre. Az ország különböző részeiből érkeztek hívek, de a határon túlról, Szerbiából és Erdélyből is.

A közös program 9.30-tól kezdődött; a dicsőítés, tanítás, tanúságtétel és szentségimádás után 16 órától szentmisét tartottak, melynek főcelebránsa Udvardy György megyéspüspök volt. Mintegy húsz pap vett részt a gyóntatásban. Az első tanítás után közbenjáró imát kérhettek a résztvevők. A sportcsarnokbeli rendezvénnyel párhuzamosan óvodásoknak, kisiskolásoknak és tizenéveseknek is szerveztek programot.

A találkozó mottója így hangzott: „Ahol az Úr Lelke, ott a szabadság” (2Kor 3,17). Az igéből kiindulva idén erőteljesebb evangelizációs küldetése volt ennek az évről évre megrendezett összejövetelnek. A szervezők reményei szerint a Katolikus Karizmatikus Megújulás tagjai meghívtak olyan embereket is, akiknek szükségük volt gyógyulásra, szabadulásra és a teljes szívbeli megtérésre. Bíznak benne, hogy a Szentlélek erejében sokakról lehulltak a lelki láncok, és szabaddá váltak az igazi életre, a teljes szabadságra.

A fő előadó John Pridmore volt Angliából, aki bűnözőből lett az evangélium hirdetője. Magáról így vall: „Ha Isten képes volt olyan embert szeretni, mint én, akkor mindenkit tud szeretni.”


Az életéről szóló könyvet 2011-ben adta ki az Új Ember Kiadó Az alvilágtól Istenig címmel, amelyben nyíltan, őszintén beszél megtéréséről és múltjáról, arról, hogyan tud Isten még egy gengszterből is tanítványt, misszionáriust faragni, és hogyan lesz egy alvilági figurából Krisztus követője, az evangélium hiteles hirdetője. Szülei válásával indult az út lefelé. Előbb kisebb, majd nagyobb lopásokkal, elzárásokkal, bandázással. A lopás volt az egyetlen mesterség, amit megtanult. Húszéves korára már közismert bűnöző volt Londonban. Egy idő után a londoni West End fényűző mulatóiban lett biztonsági őr, ahol a drog, az ital, a nők határozták meg a mindennapjait. Csupán az élvezeteknek élt, szórta a pénzt, s közben egyre erőszakosabb lett. Egyszer kis híján halálra vert egy embert, ekkor vett fordulatot az élete. A bűnös életvitelt folytató ifjú esetében Szent Pál igazsága érvényesült: „amikor azonban elhatalmasodott a bűn, túláradt a kegyelem”. Megtérése után egy ideig a New York-i Bronxban dolgozott Teréz anya leányai között. Lemondott mindenről, teljesen Istennek szentelte az életét, Írországban fiataloknak hirdeti Jézus Krisztus igéjét a Szent Patrik közösségben, amelynek alapítója volt. Segít a plébániák és az iskolák helyreállításában, és járja a világot, hogy lelkigyakorlatok, tanúságtételek során hívja fel sokak figyelmét a hitre, és arra, hogy Isten számára nincs reménytelen eset!

Világszerte milliók hallották már tanúságtételét, mellyel ezen a találkozón is azoknak szeretett volna segíteni, akik hozzá hasonlóan felismerték a pusztító erőt életükben.

Fotó: Bonum Televízió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria