Peruban megöltek egy idős jezsuita papot

2018. augusztus 11. szombat 15:21

Augusztus 10-én, pénteken holtak találták otthonában a 73 éves perui Carlos Riudavest jezsuita atyát – adta hírül a perui püspöki konferencia és a perui jezsuita rendtartomány.

A Miguel Cabrejos Vidarte érsek, Trujillo főpásztora, a perui püspöki konferencia aláírásával megjelent közleményben a perui főpásztorok együttérzésükről biztosítják a perui jezsuitákat és az elhunyt családtagjait.

Carlos Riudavest atya az Amazónia vidékén fekvő Bagua tartomány Chiriaco kerületében lakott, ahol a perui jezsuiták egy kollégiumot vezetnek. Carlos Riudavest atya 38 éve állt az őslakos indiánok lelkipásztori szolgálatában.

A perui jezsuita rendtartomány is megdöbbenéssel fogadta a hírt rendtársuk erőszakos haláláról. Nyilatkozatukban elítélik az erőszak minden formáját, egyúttal kifejezik azon reményüket, hogy a hatóságok mihamarább a tettesek nyomára bukkannak.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vicariato de Jaén/Facebook

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
egyben-tart-ferences-zarandoklat-matraverebely-szentkutra
Egyben tart – Ferences zarándoklat Mátraverebély-Szentkútra

Augusztus 14–20-áig immár huszonnegyedik alkalommal szervezték meg a ferencesek Esztergomtól Mátraverebély-Szentkútig vezető zarándoklatát. A résztvevők száma idén is meghaladta a kétszázat. Augusztus 19-én, a Szécsénytől Szentkútig tartó szakaszon csatlakoztunk a zarándokokhoz

14:27
a-kereszt-tartja-meg-hazat-szent-istvan-kiraly-unnepe-gyori-egyhazmegye-fotemplomaban
A kereszt tartja meg a hazát – Szent István király ünnepe a Győri Egyházmegye főtemplomában

Veres András győri megyéspüspök ünnepi szentmisét mutatott be augusztus 20-án, Szent István király, hazánk fővédőszentje ünnepén a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

13:00