Perui jezsuitákkal találkozott Ferenc pápa Limában

2018. január 20. szombat 19:58

A limai kormánypalotában tett látogatása után Ferenc pápa Peru fővárosának San Pedro-templomában a perui jezsuita rendtartomány mintegy száz tagjával folytatott beszélgetést január 19-én, pénteken este.

Apostoli útjain Ferenc pápa mindig felkeresi a helyi jezsuita közösséget. Január 19-én este Limában, a San Pedro-templom sekrestyéjében találkozott a Szentatya a perui jezsuitákkal, akikkel rövid beszélgetést folyatott.

A csoportkép elkészítése után a pápa Isten Szolgája Francisco del Castillo atya sírja előtt imádkozott a templomban. Ezt követően szálláshelyére, a limai nunciatúrára ment.

A Szent Péter nevét viselő templom Lima óvárosában található, a főváros egyik legnagyobb építészeti kincse. A város, melyet 1535-ben alapított Francisco Pizarro „Ciudad de los Reyes”, a királyok városa néven, ma tízmilliós metropolisz. A belváros San Pedro-templomát a Spanyolországból érkező jezsuiták építették, a római Gesù-anyatemplom mintájára, és 1636-ban szentelték fel, egy már korábbi, Szent Pál nevét viselő templom mellett. Később neoklasszicista stílusban átépítették, ám a templombelső máig őrzi a barokk kor díszítéseit.

A limai Szent Péter-templom a Szent Szív tisztelet nemzeti kegyhelye, egyúttal az UNESCO világörökség része.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
keresd-beket-faradhatatlanul-kozeledik-12-nemzetkozi-romai-ministranszarandoklat
Keresd a békét fáradhatatlanul – Közeledik a 12. Nemzetközi Római Ministránszarándoklat

Július 28. és augusztus 4. között rendezik meg a 12. Nemzetközi Római Ministránszarándoklatot. Csiszár Klára pasztorálteológust, a Nemzetközi Ministránsszövetség (CIM) alelnökét, a rendezvény egyik főszervezőjét kérdeztük a zarándoklat üzenetéről és a programokról.

2018. július 17. kedd
kapcsolatokban-elunk-vagy-online-vagyunk
Pécsi Rita: Kapcsolatokban élünk vagy „online vagyunk”?

„Mit tehetünk az online világ térnyerése ellen? (...) Kevesen veszik figyelembe, hogy a számítógép-használat csak abban az életkorban járhat valós előnyökkel, amikor már kifejlődött az idegrendszer, a döntésképesség, az érzelmi intelligencia...” Uzsalyné Pécsi Rita írását olvashatják.

2018. július 17. kedd