Perui jezsuitákkal találkozott Ferenc pápa Limában

2018. január 20. szombat 19:58

A limai kormánypalotában tett látogatása után Ferenc pápa Peru fővárosának San Pedro-templomában a perui jezsuita rendtartomány mintegy száz tagjával folytatott beszélgetést január 19-én, pénteken este.

Apostoli útjain Ferenc pápa mindig felkeresi a helyi jezsuita közösséget. Január 19-én este Limában, a San Pedro-templom sekrestyéjében találkozott a Szentatya a perui jezsuitákkal, akikkel rövid beszélgetést folyatott.

A csoportkép elkészítése után a pápa Isten Szolgája Francisco del Castillo atya sírja előtt imádkozott a templomban. Ezt követően szálláshelyére, a limai nunciatúrára ment.

A Szent Péter nevét viselő templom Lima óvárosában található, a főváros egyik legnagyobb építészeti kincse. A város, melyet 1535-ben alapított Francisco Pizarro „Ciudad de los Reyes”, a királyok városa néven, ma tízmilliós metropolisz. A belváros San Pedro-templomát a Spanyolországból érkező jezsuiták építették, a római Gesù-anyatemplom mintájára, és 1636-ban szentelték fel, egy már korábbi, Szent Pál nevét viselő templom mellett. Később neoklasszicista stílusban átépítették, ám a templombelső máig őrzi a barokk kor díszítéseit.

A limai Szent Péter-templom a Szent Szív tisztelet nemzeti kegyhelye, egyúttal az UNESCO világörökség része.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
vasarnap-orszagos-gyujtes-lesz-katolikus-iskolak-javara
Vasárnap országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára

A katolikus iskolák javára gyűjtenek Magyarország összes katolikus templomában február 25-én, a hónap utolsó vasárnapján. Az adakozás évről évre bizonyítja, hogy milyen sokan szívükön viselik az Egyház oktatási-nevelési szolgálatának támogatását.

17:03
orszagjarasra-indul-az-eucharisztikus-vilagkongresszus-keresztje
Országjárásra indul az Eucharisztikus Világkongresszus keresztje

Országjáró körútra viszik az Eucharisztikus Világkongresszus missziós keresztjét. A keresztet Erdő Péter bíboros prímás áldotta meg és indította útjára február 24-én, szombaton délután az esztergomi bazilikából – tájékoztatta Tóth János Csaba, a főegyházmegye sajtóreferense az MTI-t.

16:50