Placid atya platinamiséje Pannonhalmán – VIDEÓVAL

Megszentelt élet – 2014. április 23., szerda | 18:59

A 98 éves Olofsson Placid atya április 22-én ünnepelte papszentelésének 75. évfordulóját, platinamiséjét a bazilikában. A Pannonhalmi Bencés Főapátság a honlapján számolt be az eseményről.

A liturgia elején Várszegi Asztrik főapát köszöntötte Placid atyát, valamint átadta Ferenc pápa üdvözlő levelét. A liturgián rendtársai mellett jelen voltak az ünnepelt ismerősei, barátai is. Homíliájában a főapát összefoglalta Placid atya életútját, mint az Istenbe vetett bizalom tanúságát, és megemlékezett mindazokról a bencésekről is, akik hadifogságban vagy börtönben szenvedtek Krisztus iránti hitükért. Végül Placid atya előbb a szerzetesközösségnek, majd a híveknek adta platinamisés áldását.

Amint Placid atya az ebédlői köszöntésben elmondta: három platinamisét mond. Az elsőt, húsvétvasárnap, családjáért ajánlotta fel hálából, a szüleiért és a nővéréért. A másodikat, Pannonhalmán, hálából szerzetesi hivatásáért és szerzetesközösségéért. A harmadikat majd Budapesten barátaiért és lelkipásztori szolgálatáért.

Magyar Kurír