Pro Urbe Győr díjat vehetett át Báthy Andrásné, a Máltai Szeretetszolgálat regionális ügyvezetője

2019. március 25., hétfő | 9:50

Báthy Andrásné a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Magyarországi Régiójának regionális ügyvezetője. A magas rangú városi kitüntetést március 15-én a díszközgyűlésen adta át Borkai Zsolt polgármester.

A győri városháza dísztermében tartott ünnepi díszközgyűlésen Borkai Zsolt polgármester úgy fogalmazott: „Amikor erre a napra készülök, minden évben örömmel és megnyugvással tölt el, hogy városunkban mennyi olyan lokálpatrióta ember él, aki tenni akar és tesz is ezért a közösségért, aki tesz a közös jövőnkért. Emiatt könnyű Győrben társakat találni a fontos ügyekhez, ezért működnek a széles körű összefogások, ezért tudunk egy irányba tekinteni, és ezért tud a város ilyen dinamikusan fejlődni. A díszközgyűlés alkalmával lehetőségünk van arra, hogy megköszönjük az értéket teremtő vagy értékeinket megóvó, a városért tevékenykedő polgárainknak azt a munkát, amit nap mint nap végeznek.”

A szociális és karitatív ágazatban végzett több évtizedes kiemelkedő és példaértékű szakmai munkája, valamint lelkiismeretes és önzetlen szerepvállalása elismeréseként érdemelte ki Báthy Andrásné a Pro Urbe Győr díjat.

Pro Urbe Győr díjjal tüntették ki továbbá Róth Kálmánt, a Győri ETO Kézilabda Club utánpótlásbázisának szakmai igazgatóját, valamint Sütő Csabát, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetőjét.

Az ünnepségen díszpolgári címet vehetett át az Agrofeed Kft. két ügyvezetője, Csitkovics Tibor és Szekeres István; Jámbor László, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola nyugdíjba vonuló igazgatója és Oláh Attila, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosa, egyetemi tanár.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
ilyen-lesz-felujitott-harmashalom-oltar
Ilyen lesz a felújított Hármashalom-oltár

A csíksomlyói kegyhely Facebook-oldalán közzétették a nyeregbeli pódium felújításának látványtervét április 22-én, húsvéthétfő reggelén. A Hármashalom-oltárt Ferenc pápa június eleji látogatására újítják fel és bővítik ki.

2019. április 22., hétfő
ferenc-papa-husvethetfon-teli-marokkal-meritsunk-bekebol-es-derubol
Ferenc pápa húsvéthétfőn: Teli marokkal merítsünk a békéből és a derűből!

A Szentatya április 22-én délben már a húsvéti időre jellemző, „Mennynek királyné asszonya” kezdetű Mária-antifónát imádkozta el a Szent Péter téren egybegyűlt hívőkkel. Beszédében hangsúlyozta, hogy a sírnál járt asszonyokhoz hasonlóan saját életünkben mi is találkozhatunk Jézussal.

2019. április 22., hétfő