Püspöki látogatás Újdombrádon

2019. április 25., csütörtök | 18:13

Április 23-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újdombrádra, a szabolcsveresmarti görögkatolikus parókia filiájába látogatott Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök, hogy megünnepeljék az egyházközség fenntartásában működő bölcsőde névadóját.

Az ünnep Szent Liturgiával kezdődött, melyet a helyi parókussal mutatott be a főpásztor. Szocska Ábel homíliájában arra hívta fel a hívek figyelmét, hogy nagy szükség van vidám, mosolygós keresztényekre ebben a szomorú világban, mert a mosoly képes átformálni lelkünket és közelebb visz egymáshoz és az Istenhez. A megyéspüspök Szent György nagyvértanú ünnepnapjához kapcsolódóan hozzátette, ahogy a vértanú minden áldozatra kész volt Krisztusért, úgy a keresztény embernek is meg kell hozni azokat az áldozatokat, melyek közöttünk Isten országát építhetik. A szertartás végén Szocska Ábel püspök megszentelte a búzát.

A Szent Liturgiát követően megünnepelték a szabolcsveresmarti görögkatolikus egyházközség fenntartásában működő bölcsőde névadóját. Az intézmény Szent Johanna szűz és vértanú nevét vette föl, akinek az élettörténete figyelmeztet minket arra, hogy a gonoszság ellen az egyetlen fegyver az önzetlen, áldozatos szeretet.

A gyermekek műsort adtak, majd papírvirágokkal ajándékozták meg a jelenlévőket. A műsort követően Bacskainé Papp Johanna intézményvezető mondott beszédet.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Nagy Annamária

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap
a-keresztenyseg-hetkoznapokban-dol-el-interju-szilvasy-laszlo-uj-piarista-tartomanyfonokkel
A kereszténység a hétköznapokban dől el – Interjú Szilvásy László új piarista tartományfőnökkel

A Piarista Rend Magyar Tartományának káptalanja Szilvásy Lászlót, a tartomány ökonómusát választotta tartományfőnökké márciusban. Hogyan tölti be hivatását az egyén, a szerzetesközösség, az iskola életében? Sok egyéb mellett ezekről a kérdésekről beszélgettünk a provinciálissal.

2019. május 26., vasárnap