Püspöki látogatás Újdombrádon

2019. április 25., csütörtök | 18:13

Április 23-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újdombrádra, a szabolcsveresmarti görögkatolikus parókia filiájába látogatott Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök, hogy megünnepeljék az egyházközség fenntartásában működő bölcsőde névadóját.

Az ünnep Szent Liturgiával kezdődött, melyet a helyi parókussal mutatott be a főpásztor. Szocska Ábel homíliájában arra hívta fel a hívek figyelmét, hogy nagy szükség van vidám, mosolygós keresztényekre ebben a szomorú világban, mert a mosoly képes átformálni lelkünket és közelebb visz egymáshoz és az Istenhez. A megyéspüspök Szent György nagyvértanú ünnepnapjához kapcsolódóan hozzátette, ahogy a vértanú minden áldozatra kész volt Krisztusért, úgy a keresztény embernek is meg kell hozni azokat az áldozatokat, melyek közöttünk Isten országát építhetik. A szertartás végén Szocska Ábel püspök megszentelte a búzát.

A Szent Liturgiát követően megünnepelték a szabolcsveresmarti görögkatolikus egyházközség fenntartásában működő bölcsőde névadóját. Az intézmény Szent Johanna szűz és vértanú nevét vette föl, akinek az élettörténete figyelmeztet minket arra, hogy a gonoszság ellen az egyetlen fegyver az önzetlen, áldozatos szeretet.

A gyermekek műsort adtak, majd papírvirágokkal ajándékozták meg a jelenlévőket. A műsort követően Bacskainé Papp Johanna intézményvezető mondott beszédet.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Nagy Annamária

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
egyszeru-es-szep-bemutattak-csiksomlyoi-papai-szentmise-liturgikus-eszkozeit
Egyszerű és szép – Bemutatták a csíksomlyói pápai szentmise liturgikus eszközeit

A Ferenc pápa által Csíksomlyón celebrált június 1-jei szentmisén használatos liturgikus eszközöket és a Gyulafehérvári Főegyházmegye első, erre az alkalomra készült Evangeliáriumát mutatták be május 24-én, pénteken a székelyudvarhelyi-szombatfalvi Szent György Plébánia közösségi házában.

21:44
a-feltamadasba-vetett-hit-mi-remenyunk-bemutattak-szabo-ferenc-sj-ket-uj-konyvet
Hogy meglássuk a szeretet-Istent – Bemutatták Szabó Ferenc SJ két új könyvét

Május 23-án este az Építészet és Művészet Kévés Stúdió Galéria és az Építészek, Mérnökök, Képzőművészek Egylete Baross utcai székházában tartották Szabó Ferenc SJ „Isten nem halt meg” és „»Mindig neki harangozunk…« – Istenkereső magyar költők és írók” című könyveinek bemutatóját.

20:18