Püspöki szentmise Rimócon

2019. február 28. csütörtök 13:05

Beer Miklós váci megyéspüspök mutatott be szentmisét a rimóci Szent Miklós-plébániatemplomban február 24-én. A szertartáson, melyen koncelebrált Czombos József mesterkanonok, helyi plébános, az idősekért imádkoztak.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A szentmisére Rimóc lengyelországi testvértelepüléséről, Dlutówból is érkeztek hívek, hogy együtt imádkozzanak és ünnepeljenek. A szentmisét követően 150 időskorút – 70 év feletti személyt – vendégeltek meg ünnepi ebéddel a falu sportcsarnokában. Ezt követte a délutáni ünnepi előadás az idősek farsangja, amelyen Beer Miklós püspök köszöntötte a résztvevőket.

Forrás: Váci Egyházmegye

Fotó: Burik-Vincze Ágota

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
papp-miklos-edzesterve-nagybojtre-iii-resz-olvass-nap-mint-nap-jakab-apostol-levelebol
Papp Miklós edzésterve nagyböjtre, III. rész: Olvass nap mint nap Jakab apostol leveléből!

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hív a nagyböjtben. Takarítsuk ki fejünk „faliújságját”, és olvassunk el mindennap egy fejezetet Jakab apostol leveléből – ajánlja a kihívás harmadik részében.

2019. március 18. hétfő
van-e-jovoje-kereszteny-hitnek-megjelent-az-uj-ember-kiadvanyok-legujabb-kotete
Van-e jövője a keresztény hitnek? – Megjelent az Új Ember Kiadványok legújabb kötete

A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatának legújabb, „Imádság ködben” című kötetében a kortárs teológia két meghatározó alakjának, Hans Joasnak és Robert Spaemann-nak a keresztény hit jövőjéről folytatott beszélgetését tesszük közzé. Kedvcsinálóként a fordító, Görföl Tibor előszavát olvashatják.

2019. március 18. hétfő