Regionális karizmatikus találkozót tartottak Miskolcon

Hazai – 2016. február 10., szerda | 15:25

„Jöjj, Teremtő Lélek!” mottóval rendezték meg február 6-án, szombaton a miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvodában a Mindszent Karizma Közösség által szervezett regionális karizmatikus találkozót, amelyen több megye karizmatikus közösségei vettek részt.

Az immár második alkalommal megrendezett, a Mindszent Karizma Közösség által szervezett találkozó Észak-Magyarország egyik legnagyobb karizmatikus rendezvénye.

Az eseményen részt vettek a Szent Ferenc Kisnővérei és a Szent Ferenc Kistestvérei szerzetesközösségek tagjai is. Mind a szentmise, mind a szekcióülések előadásai, a kiscsoportos beszélgetések, a zenés dicsőítések és a szentségimádás a hitben való elmélyülésre adtak lehetőséget a résztvevőknek. Emellett lehetőség nyílt a közösségek egymással való találkozására is. 

Az egész napos programon Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye karizmatikus közösségei vettek részt.

A regionális találkozót Mariscsák István, a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója nyitotta meg.

A program zenés dicsőítéssel kezdődött, melyen a Csiszér László vezette Új Jeruzsálem Dicsőítő Zenekar szolgált. Ezt követte Kunszabó Zoltán diakónus, a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás Nemzeti Szolgáló Bizottsága elnökének tanítása.

A program zárásaként Balog Gyula, az új-diósgyőri Szent Imre-templom plébánosa mutatott be szentmisét.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria