Rendhagyó énekóra Ajkán a Muzsikás együttessel

Kishírek – 2015. március 4., szerda | 16:47

Rendhagyó énekórát tartott a Muzsikás együttes az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskolában március 2-án – adja hírül a Veszprémi Főegyházmegye.

Március 2-án hétfőn délben az ajkai katolikus iskola tornatermében adott koncertet a Muzsikás.

Az együttes évekkel ezelőtt határozta el, hogy az általános iskolák, szakiskolák és gimnáziumok részére évente ötven koncertet ad ingyen. Ezt az elhatározásukat a MOL is támogatja, így tudnak eljutni az ország bármely részére. Koncertjeik során népszerűsítik a magyar népzenét, és a kodályi zenei örökség átadására is törekszenek. E programnak köszönhetően jutottak el Ajkára is.

A Szent István Király Katolikus Általános Iskola diákjai egy 45 perces zenei utazás során magyar népdalokat, már-már elfeledett, régi népi hangszereket ismerhettek meg az együttes zenészei, Sipos Mihály, Porteleki László, Éri Péter és Hamar Dániel segítségével. Hat hangszert: a hegedűt, a brácsát, a nagybőgőt, a gyimesi ütő gordont, a tamburát és a hosszú furulyát mutatták be a tanulóknak, ízelítőt adva a hangszerek történetéből és zenei hangzásából. A diákok mindeközben az együtt éneklés és a csujogatás örömét is megtapasztalhatták. 

Fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria