Roma-magyar imaestet tartottak Szegeden

Hazai – 2015. október 22., csütörtök | 17:06

Október 18-án, vasárnap este 8 órától a Szeged-belvárosi Római Katolikus Plébánia adott otthont a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium és a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség által immár harmadik alkalommal megrendezett roma-magyar imaestnek.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

„Nézzétek, milyen kedves és jó, ha egyetértésben élnek a testvérek!” (Zsolt 133,1) Ez a zsoltárrészlet volt a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség és a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium közös imaestjének mottója, amelynek keretében immár harmadik éve találkoztak fiatal egyetemisták a kultúrák közötti párbeszéd jegyében. Az eseményről Mészáros Ferenc, a roma szakkollégium igazgatója tájékoztatott.

A jelenlévők közös imádkozással segítették az egymáshoz való közeledést, a cigány-magyar párbeszédet szolgálva. Serfőző Levente egyetemi lelkész, a Szeged-Csanádi Egyházmegye oktatási helynöke köszöntőjében a közös kapcsolódási pontokra és az imádság erejére irányította a figyelmet.

Báró Farkas Csaba, a roma szakkollégium jogász szakos hallgatója arról tett tanúságot, hogy lehet és kell is tenni a közeledésért, valamint hogy romák és nem romák egyaránt felelősek a közös jövő építéséért.

A liturgiát Köllő Sándor, a roma szakkollégium lelkésze vezette, melynek keretében a romák védőszentje, Boldog Ceferino közbenjárását kérték, és lovári nyelven imádkozták el a Miatyánkot.

Fotó: Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség

Mészáros Ferenc/Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria