Roma-magyar imaestet tartottak Szegeden

2015. október 22. csütörtök 17:06

Október 18-án, vasárnap este 8 órától a Szeged-belvárosi Római Katolikus Plébánia adott otthont a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium és a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség által immár harmadik alkalommal megrendezett roma-magyar imaestnek.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

„Nézzétek, milyen kedves és jó, ha egyetértésben élnek a testvérek!” (Zsolt 133,1) Ez a zsoltárrészlet volt a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség és a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium közös imaestjének mottója, amelynek keretében immár harmadik éve találkoztak fiatal egyetemisták a kultúrák közötti párbeszéd jegyében. Az eseményről Mészáros Ferenc, a roma szakkollégium igazgatója tájékoztatott.

A jelenlévők közös imádkozással segítették az egymáshoz való közeledést, a cigány-magyar párbeszédet szolgálva. Serfőző Levente egyetemi lelkész, a Szeged-Csanádi Egyházmegye oktatási helynöke köszöntőjében a közös kapcsolódási pontokra és az imádság erejére irányította a figyelmet.

Báró Farkas Csaba, a roma szakkollégium jogász szakos hallgatója arról tett tanúságot, hogy lehet és kell is tenni a közeledésért, valamint hogy romák és nem romák egyaránt felelősek a közös jövő építéséért.

A liturgiát Köllő Sándor, a roma szakkollégium lelkésze vezette, melynek keretében a romák védőszentje, Boldog Ceferino közbenjárását kérték, és lovári nyelven imádkozták el a Miatyánkot.

Fotó: Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség

Mészáros Ferenc/Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
otszazan-az-egymilliobol-rozsafuzert-imadkozo-gyermekek-tanusagtetele-szolnokon
Ötszázan az egymillióból – Rózsafüzért imádkozó gyermekek tanúságtétele Szolnokon

A Magyar Katolikus Egyház is csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek keretében október 18-án világszerte gyermekek imádkozzák együtt a rózsafüzért a világ egységéért és békéjéért. Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” imalánc egyik hazai helyszínére, Szolnokra látogattunk.

2018. október 18. csütörtök
ujabb-vilagmeretu-szentsegimadasra-hivnak-krisztus-kiraly-founnepenek-eloestejen
Újabb világméretű szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén

Egyórás szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén, november 24-én, szombaton a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői.

2018. október 18. csütörtök