Roma-magyar imaestet tartottak Szegeden

2015. október 22. csütörtök 17:06

Október 18-án, vasárnap este 8 órától a Szeged-belvárosi Római Katolikus Plébánia adott otthont a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium és a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség által immár harmadik alkalommal megrendezett roma-magyar imaestnek.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

„Nézzétek, milyen kedves és jó, ha egyetértésben élnek a testvérek!” (Zsolt 133,1) Ez a zsoltárrészlet volt a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség és a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium közös imaestjének mottója, amelynek keretében immár harmadik éve találkoztak fiatal egyetemisták a kultúrák közötti párbeszéd jegyében. Az eseményről Mészáros Ferenc, a roma szakkollégium igazgatója tájékoztatott.

A jelenlévők közös imádkozással segítették az egymáshoz való közeledést, a cigány-magyar párbeszédet szolgálva. Serfőző Levente egyetemi lelkész, a Szeged-Csanádi Egyházmegye oktatási helynöke köszöntőjében a közös kapcsolódási pontokra és az imádság erejére irányította a figyelmet.

Báró Farkas Csaba, a roma szakkollégium jogász szakos hallgatója arról tett tanúságot, hogy lehet és kell is tenni a közeledésért, valamint hogy romák és nem romák egyaránt felelősek a közös jövő építéséért.

A liturgiát Köllő Sándor, a roma szakkollégium lelkésze vezette, melynek keretében a romák védőszentje, Boldog Ceferino közbenjárását kérték, és lovári nyelven imádkozták el a Miatyánkot.

Fotó: Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség

Mészáros Ferenc/Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
palyazatot-irt-ki-tanszekvezetoi-poziciora-ppke-hittudomanyi-kara
Pályázatot írt ki tanszékvezetői pozícióra a PPKE Hittudományi Kara

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) nagykancellárja pályázatot ír ki tanszékvezetői pozícióra a PPKE Hittudományi Karának 2. számú Keresztény Bölcseleti Tanszékére.

16:00
bemutatkozik-az-egyeves-kaposvari-irgalmassag-haza
Bemutatkozik az egyéves kaposvári Irgalmasság Háza

Varga László kaposvári megyéspüspök még 2017-es püspökké szentelésekor mondta el, hogy egyházmegyéjében szeretné elindítani az Irgalmasság Háza szociális szolgálatot, ezen belül pedig az Imádság Házát. A szolgálat az április 7-i Isteni Irgalmasság-konferencián értékelte első évét.

15:32