Roma szakkollégiumot indít a görögkatolikus egyház Debrecenben

Hazai – 2015. június 27., szombat | 15:55

A görögkatolikus egyház a miskolci roma szakkollégium után Debrecenben is szakkollégiumot indít a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat tagjaként a 2015/2016-os tanévtől – tájékoztat a Hajdúdorogi Metropólia.

A fenntartó a Petőfi tér 9. szám alatti egykori hotelt újítja fel, melyben roma szakkollégium és egyetemi diákotthon fog működni. A kollégiumban új, tágas, háromágyas, saját fürdőhelyiséggel rendelkező szobák kerülnek kialakításra. A kollégiumban helyet kap egy könyvár, kápolna, közös konyha, mosókonyha, valamint előadói termek.

A Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégiumba a debreceni felsőoktatási intézmények bármely szakán tanuló roma és nem roma származású hallgatók is jelentkezhetnek.

***

Az alábbiakban a felhívás szövegét teljes terjedelmében közöljük:

Amennyiben felelős értelmiségiként tenni szeretnél a cigányság felemelkedéséért és a cigány-magyar együttélésért, fontosnak tartod a társadalmi problémák megoldását, nyitott vagy egy keresztény szellemiségű közösségre, akkor nálunk a helyed!

Jelentkezni lehet 2015. július 31-ig elektronikusan a szentmiklosromaszakkoli@gmail.com e-mail címen, vagy postai úton: 4025 Hajdúdorogi Egyházmegye, Debrecen Pf. 113.

Érdeklődni a megadott e-mail címen vagy a 30/921-9290 számon Juhász Éva szakkollégium vezetőnél lehet.

A borítékra kérjük ráírni: „Jelentkezés a Roma Szakkollégiumba”

A pályázati dokumentáció a következőket tartalmazza:

  • a kitöltött jelentkezési lapot
  • igazolványképet
  • érettségi bizonyítvány másolatát és a felsőoktatási intézmény által küldött felvételi értesítő másolatát (amennyiben felsőoktatási tanulmányait 2015 szeptemberében kezdi meg) a felvételi értesítőt legkésőbb a szóbeli vizsgára hozzák magukkal
  • előző két lezárt félév tanulmányi eredményéről szóló igazolást (NEPTUN rendszerből kinyomtatott leckekönyv)
  • lelkészi / tanári ajánlás előnyt jelent

A pályázati dokumentáció beérkezését követően a jelentkezőket írásban értesítjük a felvételi eljárás második szakaszáról, a szóbeli elbeszélgetésről, melynek várható időpontja 2015. augusztus 3-4.

A jelentkezési lap és további információ itt érhető el.

A jelentkezéseket folyamatosan várjuk!

Fotó: Hajdúdorogi Metropólia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria