Rómában jártak a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanulói

Megszentelt élet – 2015. június 29., hétfő | 14:43

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium húsz tanulója vehetett részt június 10. és 14. között a római jutalomúton. A diákokat egész éven át tartó, teljes iskolai munkájukat átfogó tanulmányi verseny alapján választották ki. Az Egri Főegyházmegye tudósítása.

Római jutalomúttal zárták a tanévet a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanulói. Ez volt a díja a 2014–15-ös tanévben a 10–11. évfolyamos tanulók számára meghirdetett tanulmányi versenynek. Az év folyamán táblázatban követték nyomon a versenyben részt vevő diákok tanulmányi munkáját. Ennek része volt a tanulmányi átlag, a sporteredmények, tanulmányi versenyek eredményei, a nyelvvizsga, de beleszámított a miséken való részvétel, és kiemelt súllyal a hittanvizsga eredménye is.

Végül az eredmények alapján a vezetőség az osztályfőnökökkel egyeztetve választotta ki azt a húsz tanulót, akik a négynapos római vakáción részt vehettek. Az útiköltség jelentős részét a szalézi rend állta, a tanulóknak egy jelképes összeggel kellett hozzájárulniuk a belépődíjakhoz. A kis csapat három mikrobusszal kelt útra Vitális Gábor szalézi atya, Kirner Gábor szalézi testvér és Kovács László igazgatóhelyettes vezetésével.

Az idén érettségiző diákok még a Ságvári Endre Gimnáziumba iratkoztak be, tanulmányaikat viszont már a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban kezdték, mivel 2011-ben a szalézi rend lett az intézmény fenntartója. Az eltelt négy év alatt sok változás történt, így például bevezették a hittan- és az etikaórákat a tanrendbe, számos érdekes, tanórán kívüli programot szerveznek a szerzetes testvérek és az atyák, melyeken kicsik és nagyok egyaránt örömmel vesznek részt. Sok tanuló bekapcsolódott az animátorképzésbe, akik jelentős segítséget nyújtanak a programok megszervezésében.

Fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria