Rózsafüzér-zarándoklat Sepsiszentgyörgyért

Külhoni – 2014. október 29., szerda | 11:03

A római katolikusok rózsafüzér-imaláncot szerveztek Sepsiszentgyörgyön a város megújulásáért és a békéért. A rendezvényhez az elmúlt napokban százak csatlakoztak – tudósít a Székelyhon.ro.

„Rózsafüzérrel a város körül”: ezzel a mottóval szerveztek imaláncot Sepsiszentgyörgy öt katolikus templomában, illetve a templomok közötti útszakaszokon. Az imalánc a Mária-évben zajlik, a város megújulásáért és békéjéért ajánlják fel. A rendezvény október 26-án, vasárnap kezdődött szentmisével, azóta minden nap a rózsafüzért mondva zarándokolnak a hívek. Először a Szent József-templomtól vonultak az őrkői Világ Királynője-templomig, majd innen a Csíki utcai Szent Gellért-templomhoz. Kedden az Állomás negyedi Szent Benedek-templomig tartott az imamenet, szerdán onnan zarándokolnak tovább a Gyár utcai Krisztus Király-templomig, végül csütörtökön visszatérnek a Szent József-templomba.

A zarándoklat minden este a 18 órai szentmisét követően kezdődik – tájékoztatott Ambrus István, a Krisztus Király-templom segédlelkésze. „Az elmúlt napokban mintegy 280-300 személy vett részt a zarándoklaton: a zarándokúton városunk lelki megújulásáért és a békéért imádkozunk. Ugyanakkor mindenki saját személyes szándékára is felajánlhatja a zarándoklatot” – tette hozzá a lelkész.

Fotó: Székelyhon.ro

Magyar Kurír